Gedreven Regio’ 72 wint met grote cijfers

VAASSEN – De overwinning op concurrent Hellas’63 stond nog vers op het netvlies van de spelers van Regio’72. Afgelopen zaterdag had de ploeg echter geen enkele moeite deze roes van zich af te schudden en de scherpte te hervatten. De Vaassense korfballers speelden vol zelfvertrouwen en gaven tegenstander Emmeloord geen ruimte om in het spel te komen.

Zoals gebruikelijk kwam eerst het tweede team van Regio’72 in actie. Deze jonge, talentvolle ploeg doet het goed in de zaalcompetitie en bezet momenteel de tweede plaats in de reserve 3e klasse. Ook nu speelden zij een prima wedstrijd tegen Wit Blauw uit Kampen en boekten een ruime overwinning. Hierdoor opgewarmd betrad het eerste team het veld, met Rosanne Wassink in de basis voor de geblesseerde Ilse Heideveld. Binnen 30 seconden viel de eerste treffer aan Vaassense zijde en na een kwartier stond het al 10-1. De wedstrijd was gespeeld en Regio’72 liet de teugels even wat vieren. Ruststand 14-4.
Terug uit de kleedkamer had Regio’72 er nog geen genoeg van. Ook de tweede helft werd zeer gedreven gestart. Met topscoorders Willeke Kloezeman en Robin Zweekhorst voorop bleven de paarswitten attractief korfbal spelen en het publiek genoot. Het arme Emmeloord kon weinig terug doen en wist in de tweede helft slechts twee maal de korf te vinden. Reservespelers Charissa Koetsier en Ricardo Hulleman draaiden in de slotfase nog even mee en Regio’ 72 speelde de wedstrijd relaxed uit. Eindstand 23-6. 

Doelpunten Regio’72

Willeke Kloezeman, 9
Robin Zweekhorst, 5
Karel Mol, 3
Gert van Essen, 2
Karin van Huffelen, 2
Marije de Boer, 1
Tim van Huffelen, 1