Regio’72 wint in hoge noorden

BOLSWARD – Regio ’72 speelde de zeer verre uitwedstrijd tegen Westergo in Bolsward. De Friezen waren eerder in de competitie een gevaarlijke tegenstander gebleken. Regio ’72 keek destijds een groot deel van de wedstrijd tegen een achterstand aan, maar wist in de slotfase alsnog toe te slaan en won met 10-8. Dit keer liet Regio ’72 het zo ver niet komen en was duidelijk de sterkste.

Coach Marcel Teunissen was wegens werkzaamheden afwezig en de honneurs werden waargenomen door Gert Leskens. Gewaarschuwd voor de fysieke kracht van de Friezen en met de eerste wedstrijd nog scherp op het vizier was het zaak goed te starten voor de Vaassenaren. De eerste tien minuten werd de korf nog moeizaam gevonden, maar nadat Karel Mol met zijn tweede treffer de 0-2 aantekende, ging het spel van Regio ’72 draaien. Vooral de verdediging stond als een huis, waardoor de Vaassense ploeg naar een 1-10 ruststand uitliep.

De tweede helft ging het iets moeizamer. Westergo kwam beter in de wedstrijd en kon enige malen de korf vinden. Regio ’72 deed echter hetzelfde, waardoor geen enkel moment echt spanning in de wedstrijd ontstond. Zo kon coach Gert Leskens in de slotfase de wisselspelers Charissa Koetsier, Kirsten Meier, Richardo Hulleman en Arend Jan Punt inzetten. Hulleman zorgde uiteindelijk via een strafworp voor de twintigste treffer, waarmee Regio ’72 met een duidelijke 7-20 zege aan de (lange) terugreis kon beginnen.

Volgende week is de Vaassense koploper vrij. Voor vier spelers staan er dan wel korfbalverplichtingen op het programma. Komend weekeinde wordt namelijk in het Apeldoornse Zuiderpark het Monuta Youth World Cup gespeeld voor landenteams tot 23 jaar. Vrijdag 2 februari zal daar een regionaal team aan meedoen. Voor Regio ’72 spelen Karin van Huffelen, Willeke Kloezeman, Karel Mol en Robin Zweekhorst in dit team.