Regio ´72 verliest eerste competitieduel van het seizoen

Het is seizoen is weer begonnen voor de Vaassense korfballers en de competitie werd afgelopen zaterdag afgetrapt met een lastige uitwedstrijd tegen het, uit de 1e klasse gedegradeerde, Sparta Nijkerk. Coach Pascal Selker had in aanloop naar de wedstrijd al het nodige beeldmateriaal verzameld om de spelers zo goed mogelijk voor te bereiden.

Bij Regio zijn er in het prille begin van het seizoen al de nodige blessures ontstaan. Hierdoor begon zaterdag Bart Bosman in de basis. Ook Carmen Gensen, terug van weggeweest, Ricardo Hulleman, teruggekeerd na langdurig blessureleed en Pieter van der Giessen, nieuw bij de club, stonden aan de aftrap.

De wedstrijd begon behoorlijk scherp, want de eerste kansen van beide teams resulteerden meteen in een doelpunt. Het ging lang gelijk op en je zag dat de Vaassense ploeg, met de nieuwe samenstellingen en combinaties, nog wat zoekende was in de automatismen. Halverwege de eerste helft begon Sparta Nijkerk uit te lopen. Vooral de dames bij de thuisclub maakten het verschil door zuiver te zijn in de afronding. Dit resulteerde in een 10-6 stand bij de rust.

In de tweede helft begonnen de Vaassenaren goed. Kansen werden beter benut en ze wisten zelfs het gat te dichten tot 1 punt: 14-13. Hier was het moment aangebroken voor Sparta om een tandje bij te schakelen. Na een paar snelle scores was de stand weer 17-13. Regio ’72 heeft de hele wedstrijd in de achtervolging gemoeten en dichterbij dan 1 punt verschil zijn de Vaassense korfballers niet meer gekomen. Door het missen van een aantal opgelegde kansen, waaronder strafworpen en vrije ballen, werd het heel lastig om nog aan te haken. Sparta speelde de wedstrijd gedecideerd uit en stapte met een 22-17 overwinning van het veld.

Voor de Paars-Witten dus een eerste nederlaag, maar met het gegeven dat dit een moeilijke tegenstander was om tegen te beginnen, het feit dat er hard geknokt werd voor elkaar en gezien de hoeveelheid kansen dat werd gecreëerd, is er absoluut nog geen vuiltje aan de lucht. Er zit nog meer dan genoeg rek in om in de toekomst dit soort wedstrijden over de streep te trekken.

Doelpunten: Bart Bosman, 5