Matte overwinning Regio’72

VAASSEN – Voor Regio’72 stond afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen het Deventer Devinco op het programma. Mogelijk waren de Vaassense korfballers uit hun ritme doordat het afgelopen weekend competitievrij was. Al doet de uitslag anders vermoeden, Regio’72 gaf geen moment vol gas tegen de jonge Deventer ploeg en het publiek kreeg niet waar het op gehoopt had.

Regio’ 72 startte niet scherp aan de wedstrijd. De ploeg scoorde wel de eerste doelpunten maar na het antwoord van Deventer zijde stond er een tijdlang 2-2 op het scorebord. Lange aanvallen aan Vaassense zijde werden niet goed afgerond en de scores bleven uit. Verdedigend maakte de ploeg weinig fouten. Tien minuten voor rust stelde Regio’ 72 orde op zaken en liet zien waar ze toe in staat is. Eventuele hoop van Devinco op een stunt ging in rook op, ruststand 11-3.
De tweede helft gaf hetzelfde beeld. Een wat nonchalant spelend Regio’72 en een hardwerkend Devinco dat ondanks deze goede inzet geen aansluiting vond. De wedstrijd kabbelde voort en interim coach Gert Leskens besloot het hele eerste aanvalsvak te wisselen. Het publiek leefde weer op, en de reserves lieten een paar leuke aanvallen zien. Een monsterscore werd echter niet geboekt. Eindstand 18-8.