Regio’72 met de hakken over de sloot

WEZEP – Regio’72 beleefde enkele benauwde minuten, afgelopen zaterdag in Wezep. Ze gingen ervoor, de spelers van Rood Wit. De ploeg had niets te verliezen,  zij bezetten de derde plaats in klasse 3E en hoopten op een stunt tegen de koploper. Lange tijd leek dit er ook in te zitten. Met enorme inzet vochten de Wezepers voor wat ze waard zijn, en de voorsprong van Regio’ 72 werd nooit groter dan 3 doelpunten. Vijf minuten voor tijd was het verzet echter gebroken en konden de Vaassenaren alsnog uitlopen naar een enigszins geflatteerde 12-7.

Regio’ 72 startte met Bram Nitert in de basis. Hij nam de plaats in van Gert van Essen, die wegens vakantie niet getraind had. Vooraf waarschuwde coach Marcel Teunissen zijn ploeg nog om niet te vrezen voor het als lastige tegenstander gekwalificeerde Rood Wit. Gezien de resultaten eerder dit seizoen, een 18-8 overwinning in de zaal en 20-9 op het veld, was dit ook nergens voor nodig. Toch lieten de Vaassenaren zich gedurende de eerste helft steeds de kaas van het brood eten door de gedreven Rood Witters. Verdedigend was Regio’72 niet scherp genoeg. Aanvallend had Regio’72 moeite in het spel te komen door de vertragende verdedigingstactiek die Rood Wit toepaste. Resultaat hiervan was een schamele 4-7 voor sprong bij rust.
Ook in de tweed helft kon Regio’ 72 helaas voor het meegereisde publiek geen vuist maken. In de verdediging had de ploeg de Wezepers nu wel onder controle, maar de aanvallen werden te eenzijdig opgezet en er was geen scherpte in de afronding. Het inbrengen van Gert van Essen halverwege de tweede helft zorgde wel voor meer gevaar, maar vijf minuten voor tijd was de voorsprong voor Regio’ 72 nog steeds minimaal; 7-9. In de slotminuten lieten de Vaassenaren uiteindelijk toch nog even zien dat ze niet voor niets de eerste plaats bezetten en de einduitslag werd bepaald op 7-12. 
Doelpunten Regio’72
Karel Mol, 4
Tim van Huffelen, 2
Marije de Boer, 1
Ilse Heideveld, 1
Karin van Huffelen, 1
Willeke Kloezeman, 1
Bram Nitert, 1
Robin Zweekhorst, 1