Regio’ 72 maakt zich op voor kampioenswedstrijd

VAASSEN – Voor de korfballers  van Regio’72 was de missie deze week om ook de laatste horde in aanloop naar de kraker tegen titelconcurrent Hellas’63 succesvol te nemen. Dit bleek geen enkel probleem. Tegenstander Marknesse kon het  de paarswitte formatie van Marcel Teunissen geen moment moeilijk maken en de Vaassenaren konden er weer een ruime overwinning bijschrijven.
 

Na het eerste fluitsignaal had Regio’72, met Ricardo Hulleman in de basis voor Robin Zweekhorst die wegens vakantie afwezig was,  heel kort tijd nodig om de concentratie te vinden. Daardoor kon het gebeuren dat in de eerste minuten een drietal doelpunten aan de kant van Marknesse vielen. Dit was echter het enige wapenfeit van de Flevolanders in de eerste helft. Regio’ 72 was in alle opzichten heer en meester. De tribune zat behoorlijk vol, en de supporters gingen uit hun dak bij een aantal fraaie aanvalsacties, waarin onderstreept werd dat de Vaassenaren er aan toe zijn naar een hogere klasse te promoveren. Bij rust was de stand 10-3.
In de tweede helft veranderde er weinig aan het wedstrijdbeeld. Regio’72 bleef lustig doorscoren. Het publiek genoot en zong over een kampioenschap. Reserves Thomas Gerritsen, Rosanne Wassink en Bram Nitert kregen speeltijd en konden zo ook nog even meeproeven van de sfeer in de sporthal. De eindstand werd bepaald op 24-6.
 
Regio’ 72 maakt zich nu de komende weken op voor de strijd tegen Hellas’63 op 29 maart a.s. De Vaassenaren hebben de beste papieren, de eerdere confrontatie dit seizoen werd gewonnen, en de ploeg zou nu aan een gelijkspel genoeg hebben om de titel binnen te slepen. Aan het enthousiasme van het publiek zal het in ieder geval niet liggen!
    
Doelpunten Regio’72
Willeke Kloezeman, 7
Ricardo Hulleman, 5
Tim van Huffelen, 3
Karel Mol, 3
Gert van Essen, 2
Marije de Boer, 1
Thomas Gerritsen, 1
Karin van Huffelen, 1
Rosanne Wassink, 1