Kampioenschap Regio’72 1 in de media

Uit de Deltapost van donderdag 4 april 2008:

 

Kampioenschap voor Regio ‘72Concurrent verslagen in rechtstreeks duel

 VAASSEN – De korfballers van Regio ‘72 hebben het zaalkampioenschap behaald in de derde klasse E. In een rechtstreeks duel versloeg de Vaassense ploeg de enige concurrent, Hellas ‘63 uit Nunspeet; 16-15.door Wilfred WillemsenMensen die nog altijd niets zien in de korfbalsport zouden afgelopen zaterdag in één keer bekeerd zijn. De wedstrijd Regio ‘72 – Hellas ‘63 was één grote reclamespot voor de korfbalwereld. Twee korfballende ploegen, prachtige doelpunten, twee zeer fanatiek meelevende coaches, een heerlijke sfeer op de tribune en een beslissende wedstrijd die eindigt met één doelpunt verschil. Zie hier de ingrediënten van een wedstrijd die nooit verveelde.

De uitgangspositie was simpel zaterdag. Hellas, de enige ploeg die Regio enigszins kon bijhouden in dit zaalseizoen en op het veld nota bene tweedeklasser, moest winnen om een beslissingswedstrijd te forceren. Bij elk ander resultaat ging het kampioenschap naar de thuisploeg. Beide kampen waren het er over eens dat zowel Regio als Hellas zouden moeten promoveren gezien het enorme krachtsverschil met de andere ploegen.De spelers van beide teams waren zeer gespannen voor de wedstrijd. Dat werd ook duidelijk toen er na 12 minuten pas drie keer gescoord was. Alle doelpunten kwamen op naam van de thuisploeg. In het begin leek het er dan ook op dat Hellas geen schijn van kans had. Maar niets was minder waar, want na de 3-0 werd er aan de lopende band gescoord door beide ploegen.

Hellas kwam halverwege de eerste helft nog langszij; 6-6. Maar door een tussensprint van Karel Mol liep Regio weer uit naar 8-6. Met Mol, goed voor 7 treffers, hebben we ook gelijk de gevaarlijkste speler van de thuisploeg genoemd. Het is voor elke korfballiefhebber een genot om te zien hoe Mol, in combinatie met Robin Zweekhorst, constant goed geposteerd staat en ook een geweldig schot heeft. De ruststand werd bereikt bij 10-7. Dit verschil in doelpunten bleef in de tweede helft nagenoeg gelijk. Twee minuten voor tijd bij een voorsprong van 16-13 liet Regio de teugels een beetje vieren. Hellas kon nog terugkomen tot 16-15, maar dat was niet voldoende.De champagne kon letterlijk en figuurlijk ontkurkt worden.

5316046.jpg

 

Na de nodige felicitaties kon coach Marcel Teunissen terugkijken op de wedstrijd; “De partij stond bol van de spanning. Dat zag je ook terug in het spel. Met name in de tweede helft vond ik dat we te snel het eerste schot losten. Ik heb steeds gezegd dat ze moesten uitstellen, maar ja”, lacht de kampioenscoach veelbetekenend.” Teunissen gaf zijn ploeg een absoluut compliment voor dit seizoen. En wellicht het belangrijkste voor de Vaassense korfbalvereniging kwam óók uit de mond van de coach; “Ja, nu we een stap hoger gaan, blijf ik bij Regio.”

 

Uit de Stentor van maandag 31 maart  2008, Regio Veluwe:

VAASSEN – Aan spanning ontbrak het niet, zaterdagavond in Vaassen.De talrijke toeschouwers kregen waar voor hun geld. 

Maar Hellas’63 bleef achter met een stevige kater. De Nunspeetse derdeklasser slaagde niet in de opzet om de wedstrijd winnend af te sluiten. Met miniem verschil (17-16) moest de eer aan kampioen Regio worden gelaten. Ondanks de pijnlijke nederlaag kon trainer Alex Smienk een gevoel van trots niet onderdrukken. "We zijn er echt voor gegaan. Het is hartstikke zonde. Op de momenten dat we terugkwamen, scoorde Regio weer een treffer." Hoewel promotie dus aan de neus van Hellas voorbijging, sprak Smienk niet van een verloren seizoen. "We hebben een goed fundament gelegd voor volgend seizoen."

 

Uit de Stentor van maandag 31 maart 2008, Regio Apeldoorn: 

 

Knallende Kurken in Vaassen

VAASSEN – Het was natuurlijk al langer duidelijk dat Regio’72 kampioen zou worden in de derde klasse E. Het moest zaterdagmiddag alleen nog maar bevestigd worden door in eigen huis te winnen van de enige concurrent Hellas’63, dat eerder dit seizoen al met 14-16 op de knieën gedwongen werd.De thuisploeg stelde het publiek niet teleur: na een mooie pot korfbal en een nipte 16-15 zege had Regio de titel definitief te pakken en kon het feest losbarsten.

kampioenstentor.jpgRegio en Hellas steken met kop en schouders boven de andere ploegen in 3E uit. Beide wonnen ze alle wedstrijden, behalve dan dat Hellas dus tweemaal van Regio verloor. Daarmee mogen de Vaassenaren zich de terechte kampioenen noemen, maar voor Hellas is het een zware teleurstelling dat het niet promoveert: nu moet het nóg een jaar in de derde klasse spelen.Maar daar zal iedereen die Regio een warm hart toedraagt maling aan hebben.

En waarschijnlijk zat iedereen met paars-wit bloed zaterdag op de tribunes in De Wieken. De Vaassense sporthal was namelijk tot de nok toe gevuld met tientallen zingende Regio-fans, en ook Hellas had een bus vol supporters meegenomen. Ondanks de fantastische entourage begonnen beide teams wat afwachtend aan de wedstrijd en werd de score pas na vijf minuten door Regio geopend. Vanaf dat moment barstte de wedstrijd los en werd er aan beide kanten gescoord, al liep Hellas wel continu achter de feiten aan. Opvallend was dat de Nunspeters veel punten maakten vlak nadat Regio de korf had gevonden. ,,Hellas komt hier niet om afgeschoten te worden, die gaan er gewoon met volle overtuiging voor”, verklaarde Regio-coach Marcel Teunissen. ,,Maar we hebben het duel geconcentreerd uitgespeeld en hebben na afloop lekker een feestje gevierd”, sprak hij nuchter.De Vaassenaren maakten het zichzelf in de slotfase nog onnodig lastig. Het liet het na om goed mee te scoren met Hellas, waardoor de bezoekers zich in de ‘dying seconds’ terugknokten naar 16-15. Direct daarop volgde echter het verlossende eindsignaal van de scheidsrechter en De Wieken ontplofte.

,,Heel erg mooi dat je in zo’n sfeer kampioen wordt”, zei Karel Mol, die mede door zijn zeven treffers de uitblinker van de middag was. Nu Regio is gepromoveerd, ziet hij in de tweede klasse een mooie uitdaging. ,,Het is natuurlijk afhankelijk van de groep waarmee je de competitie ingaat, maar zoals het er nu naar uitziet en als de indeling gunstig is, kunnen we misschien wel mee gaan draaien bij de bovenste drie. Maar Regio heeft zich nog nooit gehandhaafd in de tweede klasse, dus dat zou sowieso ons eerste doel moeten zijn.”Onder André Hazes’ ‘We are the champions’ werd de titel na afloop uitbundig gevierd in de kantine.