Overwinning Regio’72

VAASSEN – De korfballers van Regio’72 speelden afgelopen zaterdag vooral in verdedigend opzicht een prima wedstrijd. Tegenstander Ermelo kwam in de zaal een klasse hoger uit en heeft daar niet onverdienstelijk gepresteerd. De Vaassenaren waren dus gewaarschuwd de Ermeloers, ondanks dat ze slechts een vierde plek op de ranglijst bezetten, niet te onderschatten. Vooral verdedigend maakte Regio’72 goed gebruik van deze wetenschap. Bij rust had de ploeg uit Ermelo nog niet een keer gescoord, en na afloop stond de teller op slechts drie tegentreffers.

Er heerste een lekker sfeertje op Sportpark Oosterhof. De zon scheen en er was veel publiek dat hoopte op een spectaculaire wedstrijd. Maar spannend werd het niet. Al vanaf de eerste minuten was Regio’72 duidelijk de bovenliggende partij. Kans na kans werd gecreëerd, de ene nog mooier dan de andere. Het lukte de Vaassenaren echter lange tijd niet om ze te verzilveren. De opluchting was dan ook groot toen er na een kwartier spelen eindelijk een 2-0 voorsprong op het scorebord stond en de ploegen konden gaan wisselen. Ook het tweede aanvalsvak had weinig moeite om doormiddel van lange aanvallen vele schoten op de korf te lossen. Jammergenoeg ontbrak ook hier de scherpte en bij rust waren er slechts zes doelpunten gemaakt. Ruststand 6-0.
In de tweede helft veranderde er niet veel aan het wedstrijdbeeld. Door de minimale score aan Vaassense kant verslapte de aandacht van het publiek enigszins, maar de eindstand van 13-3 geeft het krachtsverschil tussen beide ploegen goed weer. Regio’72 heeft nu eerst een week vrij, en kan zich daarna opmaken voor de twee belangrijke uitwedstrijden tegen de nummers 2 en 4 in klasse 3E, Elko en Rood Wit. Worden deze wedstrijden gewonnen, dan kan het kampioenschap en de bijbehorende promotie de Vaassense ploeg bijna niet meer ontgaan.