Regio’72 laat het afweten in titelstrijd

ELIM – Het kampioensfeest was al bijna gepland en de korfballers van Regio’ 72 hadden de mogelijke indeling van de tweede klasse van volgend jaar al een beetje bekeken. In dit scenario was echter geen rekening gehouden met de nummer twee in klasse 3E, Elko uit het Drentse Elim. De Drentse ploeg zette afgelopen zaterdag alles op alles om de volle winst naar zich toe te trekken. Ze slaagden daar op het allerlaatste nippertje in en Regio’72 ging enigszins ontgoocheld naar huis.

De omstandigheden waren zwaar voor de Vaassense korfballers. Natuurgras en regenachtig weer zijn niet gunstig voor de technische ploeg, maar ondanks dit gegeven begon de ploeg vol vertrouwen aan de wedstrijd. Wellicht voelde Regio’72 zich iets te comfortabel, want de eerste helft kon de ploeg bepaald geen vuist maken. Aanvallen werden te doorzichtig opgezet en ook in verdedigend opzicht waren de spelers niet oplettend genoeg. Bij rust keken de Vaassenaren dan ook tegen een kleine achterstand aan; 6-5.

Na rust liet Regio’72 een kwartier lang zien dat ze graag willen promoveren uit de derde klasse. Lange aanvallen werden keurig afgerond, terwijl Elko er nauwelijks aan te pas kwam. De achterstand werd omgebogen in een voorsprong en de Vaassenaren liepen zelfs uit naar 7-10.  Vervolgens ging het  weer mis. In plaats van deze voorsprong vast te houden en rustig uit te bouwen gingen de Vaassenaren koortsachtig op zoek naar de volgende treffer. Het aanvalsspel werd slordig en in verdedigend opzicht werden teveel fouten gemaakt. Elko strafte de onoplettendheid van Regio’72 genadeloos af, en ineens was de stand weer gelijk. Rommelige slotminuten volgden waarin Elko uiteindelijk aan het langste eind trok en in de laatste seconden de winnende treffer aantekende. Eindstand 14-13. Regio’72 staat nu op een gedeelde eerste plaats met Elko en zal  alle overige wedstrijden moeten winnen om een beslissingswedstrijd in de wacht te slepen.

Doelpunten Regio’72
Karel Mol, 3
Tim van Huffelen, 3
Marije de Boer, 2
Willeke Kloezeman, 2
Robin Zweekhorst, 2
Karin van Huffelen, 1