Nipte overwinning Regio’72 in laatste competitieronde

VAASSEN – De buit was al binnen en de lange competitie bijna ten einde. Gegevens die in de slotwedstrijd van Regio’72, waarin de kampioensploeg in het Drentse Pesse uitkwam tegen rode lantaarndrager Niek, bijna tot een verrassing leidden. In de rust gingen Drentse spelers en publiek nog uit van een stunt, vijf minuten erna stelde Regio’72 orde op zaken en ging de overwinning toch mee naar Vaassen. 

Coach Marcel Teunissen droeg zijn ploeg voor de wedstrijd op niet te nonchalant te zijn, en te laten zien dat het kampioenschap in klasse 3E niet voor niets naar Vaassen is gehaald. Deze woorden leken echter niet geland te zijn en Regio’72 speelde de slechtste eerste helft van het seizoen. Niek, dat bij een overwinning nog een kleine kans had om zicht te handhaven, greep deze kans met beide handen aan. Met wellicht een paar gelukkige treffers, wisten ze de eerste helft acht maal de korf te vinden terwijl de teller voor Regio’72 bleef steken bij een schamele vier doelpunten. Ruststand 8-4.

Op hun plek gezet door deze achterstand begon Regio’72 na rust direct aan een inhaalrace en scoorde 3 maal op rij. Alhoewel de ploeg haar gebruikelijke niveau niet haalde werden er toch een paar mooie doelpunten gescoord en na een kwartier spelen hadden de Vaassenaren de wedstrijd weer naar hun hand gezet. Gezegd moet worden dat het fraaiste doelpunt van de wedstrijd uit handen kwam van een van de Niek-heren. Uit een bijna onmogelijke positie rondde hij een prima pass over lange afstand perfect af. Dit mocht echter niet baten, eindstand 11-13 in het voordeel van Regio’72, en daarmee is de Drentse ploeg gedegradeerd.

Doelpunten Regio’72

Karel Mol, 6 Gert van Essen, 3 Willeke Kloezeman, 3 Robin Zweekhorst, 2