Matige start Regio’ 72

ZEVENAAR – De korfballers van Regio’ 72 zijn hun avontuur in de tweede klasse begonnen met een verliespartij. Na een redelijk gelijkopgaande strijd bleek Zwaluwen uit Zevenaar over iets meer veerkracht en scorend vermogen te beschikken en verloren de Vaassenaren met een nipt verschil.

Beide ploegen hebben de doelstelling dit seizoen boven in de middenmoot mee te draaien, en de ploegen bleken dan ook aan elkaar gewaagd, deze zaterdagmiddag. Het veldspel van Regio’ 72 was in de eerste fase beduidend beter dan dat van Zwaluwen, maar de ploeg uit Zevenaar was feller in de duels. Bovendien verzuimden de Vaassenaren de vele opgelegde kansen te verzilveren en bleef daardoor steeds achter de feiten aanlopen. Ruststand 5-4.

In de tweede helft bleven de ploegen om en om scoren. Eenmaal bereikten de Vaassenaren een voorsprong van twee doelpunten, maar door knullig verdedigen kwam Zwaluwen snel weer langszij. Regio’72 leek er na deze kleine opleving ook niet meer in te geloven. In de slotminuten bleef het echter spannend voor het publiek. Met nog 5 minuten te spelen was de stand 11-10 in het voordeel van de Zwaluwen. Wisselspeler Annemarije Kerkdijk kwam in het veld. Zij kwam zeer dicht bij het scoren van de gelijkmaker, maar de tijd bleek te kort om er een gelijkspel uit te slepen en Regio’ 72 ging met lege handen naar huis.

Doelpunten Regio’72

  • Joyce de Boer, 3 
  • Karel Mol, 3 
  • Gert van Essen, 1
  • Karin van Huffelen, 1
  • Tim van Huffelen, 1
  • Robin Zweekhorst, 1