Zeer moeizame overwinning Regio’72

VAASSEN – Op een zonovergoten sportpark Oosterhof beleefden de korfballers van Regio’ 72 een moeizame wedstrijd, afgelopen zaterdag. Tegenstander was het Nijmegense Noviomagum. De omstandigheden, een aangename temperatuur em nauwelijks wind, beloofden een doelpuntrijke wedstrijd. Het werd echter alles behalve een makkelijke overwinning voor de Vaassenaren.

Regio’ 72 startte met Annemarijke Kerkdijk in de basis voor Willeke Kloezeman, die wegens ziekte afwezig was. In de beginfase leek er nog weinig aan de hand. Regio’ 72 imponeerde niet, maar beef wel ruimschoots aan de goed kant van de score, en liep zelfs uit naar een 6-3 voorsprong. Halverwege de eerste helft kregen de Vaassenaren echter steeds meer moeite met het rommelige spel van Noviomagum. De ploeg had moeite haar eigen spel te vinden, en de verdediging was niet zo robuust als gebruikelijk. Gevolg was dat de Nijmeegse ploeg weer aan kon haken, ruststand 7-6.

Alhoewel de eerste treffer na rust wel van Regio’ 72 kwam, kon de ploeg nog steeds niet echt overtuigen en loskomen van hun opponent. Een periode van om en om scoren volgde en halverwege de tweede helft keek Regio’ 72 zelfs voor het eerst in de wedstrijd tegen een achterstand aan. Op dat moment kwamen reservespelers Rosanne Wassink en Bram Nitert in de ploeg. Met name de laatste had een zeer succesvolle invalbeurt. zijn eerste wapenfeit was de gelijkmaker. Van afstand scoorde hij 10-10. Dit zorgde even voor een opleving, en het publiek geloofde er weer in. Noviomagum bleek zich echter niet makkelijk aan de kant te laten zetten. ZIj hielden het hoofd koel, en geholpen door slordige verdedigingswerk liepen de gasten via 10-13 uit naar 12-14. Met nog een paar minuten op de klok liet een aantal spelers van Regio’72 hun koppie al hangen. Gelukkig nam Bram Nitert ook hier de ploeg op sleeptouw en via een zelf verkregen en verzilverde strafworp, en een prima assist aan vakgenoot Tim van Huffelen was de stand weer gelijk, 14-14. Vervolgens was het de eer aan Karel Mol om met zijn enige, maar zeer belangrijke treffer, de wedstrijd te beslissen. 15-14.

Doelpunten Regio’ 72

Joyce de Boer, 5
Gert van Essen, 2
Tim van Huffelen, 2
Bram Nitert, 2
Marije de Boer, 1
Annemarije Kerkdijk, 1
Karel Mol, 1
Robin Zweekhorst, 1