Regio’72 pakt belangrijke punten

DELDEN – Misschien zijn de weergoden korfbalfan, want ook op de vierde wedstrijdzaterdag van de korfballers uit Vaassen was het windstil en zonnig. Het in de tweede klasse debuterende Regio’72 maakt in ieder geval dankbaar gebruik van dit perfecte korfbalweer, door de derde opeenvolgende wedstrijd te winnen.

De wedstrijd bij Zwart Wit in Delden begon voortvarend voor de Vaassenaren. De sterke punten van Zwart Wit werden verdedigend uitstekend afgevlakt en aanvallend werden afspraken goed uitgevoerd. Het stond dan ook binnen korte tijd 0-3. Daarin had vooral Willeke Kloezeman een aandeel met twee razendsnelle doorloopballen waarvan één uitmondde in een assist op Marije de Boer. Voor rust bleef die marge van drie punten behouden zodat de ploegen met 5-8 op het scorebord konden gaan pauzeren.

Na rust leek de organisatie van Regio’72 stand te houden. Het leverde namelijk vrij vlot een mooie goal van aanvoerder Tim van Huffelen op. Zwart Wit bleek echter over veerkracht te beschikken en kwam door onder andere vier opeenvolgende tegengoals zelfs op gelijke hoogte. De ervaring in de Deldense formatie speelde in die periode een belangrijke rol, ze trokken de wedstrijd naar zich toe. Door twee doelpunten van wederom Tim van Huffelen werd weer wat ademruimte gecreëerd voor de Vaassenaren. Het meegereisde publiek behield echter de klamme handjes want in de slotfase kwam Zwart Wit nog een keer dichterbij. Dit keer werd de opleving echter tijdig opgemerkt, waardoor Regio’72 met aangetrokken broekriem de wedstrijd met 14-16 kon uitspelen.

Door deze belangrijke punten kunnen de Vaassenaren de komende wedstrijd met vertrouwen tegemoet zien. De derby in eigen huis tegen het Apeldoornse Atalante belooft namelijk een waar spektakel te worden.

Doelpunten Regio’72: 
Tim van Huffelen 4
Karel Mol 4
Willeke Kloezeman 3
Joyce de Boer 3
Marije de Boer 1
Robin Zweekhorst 1