Regio’ 72 wint opnieuw topper

NIJVERDAL – Na vijf wedstrijden voerde Regio ’72 de ranglijst aan in de tweede klasse D. Afgelopen zaterdag gingen de Vaassenaren op bezoek bij de nummer twee op de ranglijst: NKC ‘51 uit Nijverdal. Vooral in de eerste helft wist Regio ’72 de tegenstander keer op keer te verrassen. Dit resulteerde in een 8-13 overwinning waardoor de Vaassense ploeg de koppositie andermaal verstevigde.

Vooraf werd NKC ingeschaald als één van de titelkandidaten. De Nijverdalse ploeg begon dan ook scherp aan de wedstrijd en wist meteen de eerste aanval te verzilveren. Sein voor Regio ’72 om daar direct iets tegenover te zetten en de gelijkmaker aan te tekenen. Vervolgens ontspon zich een temporijk duel, waarin Regio ’72 de zaakjes duidelijk beter op orde had. De Vaassense ploeg bleef rustig wachten op de mogelijkheden en maakte goed gebruik van de gretigheid  van NKC. Bovendien had Regio ’72 in verdedigend opzicht de tegenstander volledig in de zak, de topscoorders aan Nijverdalse zijde werden kundig aan banden gelegd. Dit verschil werd in een 4-9 ruststand uitgedrukt.

Na de pauze probeerde Regio’72 met gedegen spel opnieuw de gaten in de Nijverdalse verdediging te vinden. Dit ging echter een stuk moeizamer. Het goede aanvalsspel van het eerste bedrijf kreeg niet direct een vervolg. Echter, doordat NKC aanvallend onmachtig bleef, werd de marge nooit kleiner dan vier doelpunten. Op de belangrijke momenten bleef Regio ’72 meescoren waardoor een 8-13 uitslag op het scorebord kwam.
 
Volgende week wacht het nog puntloze ’t Overschotje uit Lochem op sportpark De Oosterhof.
 

Doelpunten Regio’ 72
Joyce de Boer, 4
Tim van Huffelen, 3
Gert van Essen, 2
Robin Zweekhorst, 2
Willeke Kloezeman, 1
Karel Mol, 1