Makkelijke middag Regio’ 72

VAASSEN – Gezien de stand op de ranglijst wisten de korfballers van Regio’ 72 vantevoren dat een overwinning afgelopen zaterdag een zekerheidje was. De ploeg van ‘t Overschotje uit Lochem bungelt puntloos onderaan in klasse 2D en kreeg dit seizoen al 114 treffers tegen. Het publiek verwachtte dan ook weinig spanning, het was meer de vraag hoeveel doelpunten er tegen koploper Regio’ 72 bij zouden komen

De omstandigheden waren prima. Weinig wind en een aangename temperatuur beloofden een doelpuntrijke wedstrijd. Vanaf de eerste minuut was Regio’ 72 duidelijk de sterkste partij. Dankzij een aantal strafworpen en vrije ballen kon ‘t Overschotje nog wat terug doen, maar bij rust stond er al een comfortable 11-6 voorsprong op het scorebord. In de tweede helft schakelden de Vaassenaren dan ook een tandje terug, in tegenstelling tot de tegenstanders. Halverwege de tweede helft hadden de Lochemse ploeg en hun meegereisde publiek zelfs een klein feestje te vieren, het was voor het eerst deze competitie dat zij een score van 10 doelpunten realiseerden. Hier zouden er uiteindelijk nog een aantal bij komen, eindstand 23-13.

Volgende week wacht Regio’ 72 de return tegen KVZ. Deze Zutphense club, die aanvankelijk als titelfavoriet werd bestempeld, kende geen beste start van de competitie en bezet momenteel de vierde plaats. Het is echter wel een jonge, complete ploeg die de laatste wedstrijden weer wat punten pakte, dus het belooft een interessant duel te worden.

Doelpunten Regio’ 72
Tim van Huffelen, 5
Karel Mol, 5
Joyce de Boer, 4
Gert van Essen, 4
Marije de Boer, 2
Karin van Hufffelen, 2
Willeke Kloezeman, 1