Regio ’72 vol vertrouwen de zaal in

ZUTPHEN – Afgelopen zaterdag stond voor Regio ’72 de eerste return van de veldcompetitie op het programma. Regio ’72 ging op bezoek bij KVZ in Zupthen, een ploeg die een matige seizoensstart kende, maar de laatste wedstrijden in winst had weten om te zetten. Het eerste duel eindigde in een 11-8 overwinning voor de Vaassenaren, maar dit gaf absoluut geen garantie voor een gemakkelijke middag.

Regio ’72 opende de wedstrijd sterk. Joyce de Boer vuurde direct vanaf grote afstand raak. Al snel liep de Vaassense ploeg uit naar een 1-3 stand. Op dat moment begon ook KVZ in de wedstrijd te komen en door drie scores op rij nam de Zutphense ploeg een voorsprong. De opleving aan Zutphense zijde werd echter snel gepareerd door Regio ’72. Door vier opeenvolgende scores, waaronder een mooie one-hander van Robin Zweekhorst, gingen de Vaassenaren met een vrij ruime 4-7 voorsprong de rust in.

Het lukte de Vaassense ploeg niet om de marge naar de bevrijdende vier punten te tillen. Mede door de inzet van enkele wisselspelers bleef KVZ dichtbij. Tot drie maal toe kwam de Zutphense ploeg terug tot een verschil van één doelpunt, maar het lukte niet meer om langszij te komen. Regio ’72 bleef op de belangrijke momenten beheerst spelen en door treffers van Karel Mol, Gert van Essen en Karin van Huffelen bleef de voorsprong behouden. In de slotminuut schoot Gert van Essen de 10-13 eindstand op het scorebord.

Door deze zevende overwinning in acht duels gaat promovendus Regio ’72 riant aan kop in de tweede klasse D. De veldcompetitie wordt in april hervat. Eerst maakt de korfbalvereniging zich op voor de zaalcompetitie welke 15 november van start gaat. Ook in de zaalcompetitie promoveerde het vlaggenschip van Regio ’72 vorig seizoen uit de derde klasse en komt derhalve uit in de tweede klasse. Gezien de resultaten op het veld ziet de Vaassense ploeg deze competitie met vertrouwen tegemoet.

Doelpunten Regio’ 72:
Gert van Essen, 4
Joyce de Boer, 3
Robin Zweekhorst, 2
Marije de Boer, 1
Karin van Huffelen, 1
Willeke Kloezeman, 1
Karel Mol, 1