Regio’72 verliest eerste zaalwedstrijd

ZWOLLE – Net als op het veld startte Regio’72 afgelopen zaterdag met een nederlaag de zaalcompetitie. In een redelijk gelijkopgaande strijd in klasse 2C verloor de Vaassense promovendus bij Oranje Zwart in Zwolle.

Met Annemarije Kerkdijk in de basis voor de geblesseerde Marije de Boer startte de wedstrijd met een aantal snelle doelpunten. Na enkele minuten stond het al 3-3. Daarna begon een iets rustiger periode waar beide ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. De ruststand was 7-8 in het voordeel van de Vaassenaren.

Na rust was het gedaan met het evenwicht en liep Oranje Zwart via 13-9 uit naar een 15-10 voorsprong. Regio’72 gaf het echter niet op en bleef de strijd aangaan in deze fysiek zwaar uitgevochten wedstrijd. Bram Nitert kwam in het veld en Romana Koetsier mocht haar debuut maken in de hoofdmacht. Regio ’72 knokte zich terug in de wedstrijd en bij een 15-14 stand ontstonden in de spannende slotminuut nog kansen op de gelijkmaker. Deze viel niet en Oranje Zwart besliste in de laatste seconden het duel wat resulteerde in een 16-14 eindstand.

Doelpunten Regio’72
Karel Mol, 4
Willeke Kloezeman, 3
Gert van Essen, 2
Tim van Huffelen, 2
Robin Zweekhorst, 2
Joyce de Boer, 1

Foto’s klik hier.