Regio’72 kan Koveni-klus niet op tijd klaren

VAASSEN – Afgelopen zaterdag had Regio’72 veel moeite met een onbekende tegenstander uit Nieuwegein. Koveni speelde hun twee spitsen op de juiste momenten uit en Regio’72 had hier geen sluitend antwoord op. Drie momenten in de wedstrijd hebben de Vaassense korfballers voorgestaan, maar toen werd verzuimd door te drukken.

Regio’72 begon de wedstrijd met Gert Leskens als plaatsvervangend coach voor de geschorste Marcel Teunissen. Het duo waarschuwde de ploeg voor een vertragende verdedigingstactiek die de Nieuwegeinse formatie in meer wedstrijden toepast. Leskens vanaf de bank en Teunissen vanaf de tribune zagen in de loop van de wedstrijd hun voorspelling uitkomen. Regio’72 werd vanaf dat moment belemmerd hun flitsende spel ten uitvoer te brengen.

Hoewel de Vaassenaren met twee snelle doelpunten goed openden werd er in de eerste helft van de wedstrijd te weinig gescoord. Men kwam niet in de kenmerkend Regio-flow waarin alles lijkt te lukken. De ruststand van 4-5 was daarvan het bewijs.Na rust leek het alsof Regio’72 kon bijblijven door na elk tegendoelpunt zelf te scoren. Speelster Karin van Huffelen: ‘We konden zelfs een aantal keren voorkomen, maar lieten vervolgens in de verdediging teveel doelpunten door. Vooral enkele heren van Koveni schoten erg zuiver onder druk.’ Koortsachtig probeerden de Vaassense korfballers de wedstrijd nog naar zich toe te trekken, maar deze missie faalde. Eindstand 12-14.

Regio’72 zal in de komende uitwedstrijd tegen Revival meer soevereiniteit uit moeten stralen.

Doelpunten:
Joyce de Boer, 4
Willeke Kloezeman, 2
Karel Mol, 2
Gert van Essen, 1
Annemarije Kerkdijk, 1
Tim van Huffelen, 1
Bram Nitert, 1