Regio’ 72 verliest punt in slotfase

VAASSEN – Het vertoonde spel oogde beter dan de afgelopen paar weken, maar ondanks dat wist Regio’ 72 het Voorthuizense Spirit afgelopen zaterdag niet te verslaan. Na een gelijkopgaande eerste helft wisten de Vaassenaren in de tweede helft een gat te slaan. In de slotfase kwam Spirit echter weer langszij en nam daarmee toch nog een punt mee naar huis.

Alhoewel er afgelopen zaterdag weer wat meer beleving in het spel van Regio’ 72 werd getoond, heeft de ploeg in de zaal nog geen glimp laten zien van de kracht en het zelfvertrouwen dat ze in de veldcompetitie uitstraalde. In de eerste helft was het continu stuivertje wisselen tussen de Vaassenaren en de ploeg uit Voorthuizen. Regio’ 72 bleef daarbij meestal aan de goede kant van de score, maar door een onzuivere afronding wist ze keer op keer geen definitieve voorsprong te pakken. Ruststand 8-7.
Kort na rust leken de Vaassenaren even definitief afgerekend te hebben met hun vorm-crisis en er werd tot twee keer toe een comfortabel gat van 3 punten geslagen. 10-7 en 11-8.  Kort daarna was het echter weer gedaan met de opleving. Spirit zette zowel aanvallend als verdedigend alles op alles en begon aan een inhaalrace. Regio’ 72 verzuimde in de  deze fase haar tactiek aan te passen, waardoor na een paar spannende slotminuten de wedstrijd eindigde in een gelijkspel. 13-13.