Regio’72 Herfstkampioen

VAASSEN – Voor de korfballers van Regio’72 moest het afgelopen zaterdag allemaal gebeuren. In het rechtstreekse duel met medekoploper EKC2000 kon de ploeg een gaatje van twee punten slaan en een belangrijke stap zetten op weg naar het kampioenschap in Klasse Oost 3E.

Na een reeks eenvoudig gewonnen wedstrijden ging het deze keer niet van een leien dakje en keken de Vaassenaren bij rust zelfs tegen een achterstand aan. Gelukkig voor de enthousiaste toeschouwers gooide Regio’72 vervolgens alle remmen los en stelde orde op zaken, waardoor uiteindelijke een overtuigende overwinning werd geboekt.

herfstkampioen.jpg

 

Regio’ 72 startte gespannen aan de wedstrijd en was zich volledig bewust van wat er op het spel stond. EKC leek die druk minder te voelen. De jonge ploeg speelde brutaal en onbevangen, waarbij ze vooral het aanvalsspel van Regio’ 72 goed wist te ontregelen. De aanvallen verliepen daardoor moeizaam bij de thuisploeg. Bovendien had Regio’ 72 wat pech in de afronding.

Verdedigend had Regio’ 72 de boel redelijk op slot, maar omdat de doelpunten in de eigen aanval lang op zich liet wachten slopen er wat foutjes in waardoor EKC kon scoren. De ploegen bleven bij elkaar in de buurt, ruststand 7-8.

 

De tweede helft gaf een volledig ander wedstrijdbeeld. Regio’ 72 begon nog wat voorzichtig, maar na een paar minuten keerde het tij. Had EKC bij rust nog de illusie met twee punten  naar huis te kunnen gaan, na twintig minuten keek de Emmense ploeg tegen een 14-8 achterstand aan. Regio’ 72 rondde de ene aanval nog spectaculairder af dan de andere. Het publiek stond op de banken en begon al voorzichtig over een kampioenschap te zingen. Het verzet van EKC was gebroken en Regio’ 72 speelde de wedstrijd ontspannen uit. Opvallend detail is dat alle Vaassense spelers tot scoren kwamen, eindstand 18-11.

 

Doelpunten Regio’72

Karel Mol, 6

Gert van Essen, 4

Marije de Boer, 2

Tim van Huffelen, 2

Ilse Heideveld, 1

Karin van Huffelen, 1

Willeke Kloezeman, 1

Robin Zweekhorst, 1