Regio ’72 start nieuwe jaar goed

Regio ’72 bivakkeert in de onderste regionen van de tweede klasse C. Ook tegenstander Achilles, waar de Vaassenaren afgelopen zaterdag op bezoek moesten, staat onderin. Het duel was daarom van groot belang. De Vaassense ploeg besefte dit terdege en won in Almelo met 8-13.

Bij Regio ’72 keerde Marije de Boer terug in de basis na een blessure. Zij verving de afwezige Willeke Kloezeman. In de beginfase hadden beide ploegen moeite met het vinden van de korf, toch nam Regio ’72 het voortouw en kwam op een 0-3 voorsprong. Vanaf dat moment begon ook Achilles te scoren en vielen de scores om-en-om. Vlak voor de pauze scoorde Karel Mol twee maal van grote afstand waarmee de ruststand op 3-7 werd bepaald.

Na de pauze bleef Achilles doorknokken om het gaatje te dichten. De ploeg uit Almelo kwam een paar keer dichterbij, maar op de belangrijke momenten wisten de Vaassenaren toch weer tot scoren te komen. Zo werd Achilles op achterstand gehouden. In de slotfase kwamen de wisselspeelsters Kirsten Meier en Romana Koetsier nog in de ploeg. Dit bracht nog wat nieuw elan, waardoor de eindstand door opnieuw Karel Mol op 8-13 kon worden bepaald.

Door deze overwinning staat Regio ´72 niet meer direct in de degradatiezone en is de aansluiting bij de middenmoot gevonden. Volgende week staat opnieuw een belangrijk duel op het programma tegen concurrent Ermelo. Aanvang 20.00 uur in sporthal De Wieken.

Doelpunten Regio’72
Karel Mol, 7
Tim van Huffelen, 3
Robin Zweekhorst, 2
Annemarije Kerkdijk, 1