Regio’ 72 nog steeds niet in vorm

VAASSEN – Regio’ 72 kreeg het afgelopen zaterdag niet voor elkaar de stijgende lijn van het begin van het nieuwe jaar door te zetten. In het doelpunt-arme duel met oude bekende Ermelo liep de ploeg de hele wedstrijd achter de feiten aan en verloor uiteindelijk met 7-9. Hiermee bungelen de korfballers nog steeds onderin klasse 2C, een plaats waar de ploeg gezien haar kwaliteiten en de prestaties in de veldcompetitie niet thuis hoort.

In verdedigend opzicht zat het, zoals iedere zaterdag, wel goed bij de Vaassenaren. Het probleem zat hem voor Regio’ 72 echter in de aanvallen. Men had niet de rust de juiste mensen in stelling te brengen, en bij de wel gecreëerde kansen was de afronding niet scherp genoeg. Ondanks een vroege wissel, Willeke Kloezeman kwam na 20 minuten spelen in de ploeg, kon het zo gebeuren dat Regio’ 72 in de eerste helft slechts 3 keer tot scoren kwam, ruststand 3-7.

Ook de tweede helft verliep teleurstellend voor het publiek en de trouwe Purple Hooligans werden in de loop van de wedstrijd steeds stiller. Regio’ 72 wist tot een verschil van 2 punten te naderen, maar echt spannend werd het niet. Wisselspelers  Bram Nitert en Kirsten Meijer brachten nog wel wat extra gevaar, maar hadden te weinig tijd het tij te keren. Eindstand 7-9.

Volgende week staat de eerste return van deze competitie op het programma. Koploper Oranje Zwart komt op bezoek in Vaassen. In het eerste duel tegen deze fysiek sterke ploeg was Regio’ 72 niet geheel kansloos, dus wellicht zit er een stuntje in.