Prestaties Regio’72 blijven wisselvallig

NIEUWEGEIN – Wellicht was het eenzijdige en stoïcijnse spel van tegenstander Koveni deze keer de oorzaak of de sfeerloze sporthal in Nieuwegein. Regio’ 72 blijft wisselvallig presteren, maar wist afgelopen zaterdag wel belangrijke zaken te doen. In een vrij kleurloos duel werd tegenstander Koveni aan de kant gezet en lijken de Vaassense korfballers definitief de degradatie zone te zijn ontstegen.

De eerste helft ging redelijk gelijk op. Koveni bediende zich van een redelijk voorspelbare tactiek waarbij continu dezelfde spelers in stelling gebracht moesten worden. Niet erg verrassend en verdedigend hadden de Vaassense korfballers hier dan ook makkelijk een antwoord op. Aanvallend had Regio’ 72 echter aanzienlijk meer moeite het spel te maken, en de ploeg verzuimde om voor rust al echt uit te lopen. Ruststand 7-8.

In de tweede helft kwam er, onder aanvoering van Willeke Kloezeman, een beetje meer vuur in het spel. Zij was bij vrijwel alle acties in haar vak betrokken. Rondde ze de kansen niet zelf af, dan resulteerden ze in een strafworp waarna vakgenoot Gert van Essen de kans of kon ronden. Zo werd de voorsprong gestaag uitgebouwd. De  wedstrijd eindigde met een acceptabele 10-15 overwinning. 

Doelpunten Regio’ 72
Gert van Essen, 4
Karel Mol, 4
Joyce de Boer, 3
Willeke Kloezeman, 3
Tim van Huffelen, 1