Regio’ 72 laat promotiekans voorbij gaan

VAASSEN – Met name het begin van de korfbalwedstrijd van Regio’ 72 verliep afgelopen zaterdag vrij eenzijdig. In tegenstelling tot de Vaassenaren leek tegenstander Spirit uit Voorthuizen zich wel te realiseren dat er bij winst nog een promotieplek haalbaar was.  

Waar Spirit gedreven en secuur haar kansen creëerde en afrondde, liep Regio’ 72 steeds achter de feiten aan. Verdedigend werd te veel ruimte weggegeven en aanvallend ontbrak de scherpte volledig. Dit resulteerde in een 10-4 ruststand.

In de tweede helft ging de strijd iets meer gelijk op. Na een korte inhaalrace naderde Regio’ 72 de Voorthuizense ploeg op twee doelpunten maar Spirit besloot de opgebouwde voorsprong niet meer weg te geven. Steeds als het echt spannend dreigde te worden gaven ze even gas en vergrootten het gat weer naar 3 doelpunten. Eindstand 13-11.

Theoretisch is met deze uitslag zowel promotie als degradatie nog mogelijk maar in de praktijk lijkt het er op dat Regio’ 72 zal eindigen in de middenmoot. Een positie waar voorafgaand aan deze competitie voor getekend zou worden, maar die gezien het verloop van de competitie niet helemaal tot tevredenheid stemt. 

Doelpunten Regio’ 72
Gert van Essen, 2
Karin van Huffelen, 2
Tim van Huffelen, 2
Willeke Kloezeman, 2
Robin Zweekhorst, 2
Joyce de Boer, 1