Regio’72 A1 pakt kampioenstitel

 

Vaassen  In een bomvolle sporthal van de Wieken kreeg Regio’72 A1 afgelopen zaterdag de herkansing voor de kampioenstitel in de tweede klasse. Na een spannende wedstrijd twee weken geleden, waar het Vaassense publiek met grote getale op af waren gekomen, wisten ze in een moeizame wedstrijd tegen medetitelkandidaat de Meeuwen de wedstrijd niet te winnen. De Meeuwen die vanaf de eerste minuut het meest aanvallende spel te tonele bracht wist op deze manier de Vaassenaren af te troeven en de twee punten in Putten te houden.

De week erna moesten de Meeuwen in een slechte wedstrijd het onderspit delven tegen de derde titelkandidaat Oranje Zwart. Met deze overwinning werden de kaarten behoorlijk geschud, waren we nog uitgegaan van een beslissingswedstrijd tegen de Meeuwen, werd dit door de winst van Oranje Zwart een kampioenwedstrijd tegen Oranje Zwart op eigen bodem.

Twee weken na de laatste nederlaag was het zover, in tegenstelling tot de vorige wedstrijd waren er vandaag geen zenuwen te bespeuren en begon iedereen snoeischerp aan de wedstrijd. Eén opdracht kregen de speelsters en spelers mee; "het hoeft niet mooi, maar het moet doeltreffend, twee punten pakken dus"

Na een goede start wist A1 steeds de voorsprong te houden echter wist Oranje Zwart door slordigheden in de verdediging nog steeds te volgen. Door een uitermate goede eerste helft stond er een 10 – 5 ruststand op het scorebord. Vanaf de eerste minuut in de tweede helft leek de wedstrijd gespeeld, Regio wist met een wat minder spel de voorsprong te behouden en Oranje Zwart kon geen vat meer op de wedstrijd krijgen. Na zestig minuten korfbal stond er een terechte 16 – 11 op het scorebord, het kampioenschap was dus een feit.

Natuurlijk is dit kampioenschap uitbundig gevierd en kunnen we terug kijken op een goed zaalseizoen, ik denk dat ik namens de speelsters en spelers spreek, dat dit niet gelukt was zonder de steun van het meegereisde en aanwezige publiek. BEDANKT voor de steun!!

Het feest is over en we staan weer met de beide benen op de grond, zaterdag a.s. staat deel 2 van het kampioenschap op het programma. Het kampioenschap betekend geen rechtstreekse promotie naar de eerste klasse, zo moet er zaterdag een driekamp gespeeld worden tegen Duko A1 en Tiel’72 A1. In deze driekamp gaan er twee complete wedstrijden gespeeld worden en de twee besten promoveren naar de eerste klasse. Een zware opdracht dus nog, maar gezien de resultaten geloven wij in een promotie! Heb je zin om ons aan te komen moedigen, houd dan de site in de gaten want hier komt de exacte locatie en tijden te staan.

a1kampioen.jpg