A1 gepromoveerd naar 1e klasse

Putten    In een bomvolle sporthal van de Meeuwen in Putten werd afgelopen zaterdag gestreden om de vier 1e klasse plaatsen in de junioren poules. Van de 6 kampioenen in de 2e klasse mogen 4 teams door naar de 1e klasse, de andere twee teams komen volgend zaalseizoen ondanks hun kampioenschap weer in de 2e klasse uit.. In twee driekampen streden de 6 ploegen om de welbegeerde plek in de 1e klasse.

De driekampen werden uitgevochten door: een poule met Juventa, Animo en Mia en een poule met Duko, Tiel’72 en Regio’72
In de eerst genoemde poule was  Animo duidelijk de sterkste en wist met twee overwinningen de plek zeker te stellen. In een uitermate spannende laatste wedstrijd streden Juventa en Mia om de tweede plek. Na verlenging was het Juventa die met een 6-5 overwinning deze plek bemachtigde.

In de andere poule was het Duko die duidelijk de sterkste was. De eerste wedstrijd moesten ze spelen tegen ons eigen A1 team. Regio’72 startte niet fanatiek genoeg, en keek al snel tegen een achterstand van 4-0 aan. Door keihard werken wisten ze de achterstand tot 5 minuten voor het einde terug te brengen naar 5-4. Helaas hadden ze niet de kracht om deze inhaalstrijd door te zetten en was het Duko die de beslissende 6-4 scoorde en later ook de 7-4 op het scorebord zette.
In de tweede wedstrijd wist Duko vrij eenvoudig Tiel’72 buiten spel te zetten en met een 12-6 overwinning pakte Duko de eerste te vergeven plek in de 1e klasse.
Voor Regio’72 stond er maar één ding te doen en dat was te winnen van Tiel. Door scherp uit de startblokken te komen wisten ze constant aan de goede kant van de score te staan en met twee doelpunten voorsprong de rust in te gaan. Na rust werd deze voorsprong door goed spel niet meer uit handen te geven en wisten ze de wedstrijd met 7-4 naar zich toe te trekken. De promotie naar de 1e klasse is een feit!

Als aanvulling op het vorige week behaalde kampioenschap is deze promotie een mooie opsteker voor het team. Na een leuke, en sportief gezien perfecte dag reisden het team, de coach en het meegereisde publiek dan ook zeer voldaan terug naar Vaassen.