Regio’72 kent moeizame start

EMMELOORD – Regio’72 begon de zaalcompetitie afgelopen zaterdag in en tegen Emmeloord. De Vaassenaren gaan voor een plek bij de bovenste drie in klasse 3E, en zullen dus iedere wedstrijd op scherp moeten staan. Emmeloord, dat in de veldcompetitie in een klasse lager uitkomt, speelde vrijuit en opportunistisch. Het duurde even voordat Regio’ 72 daar een antwoord op had, maar de punten gingen uiteindelijk redelijk makkelijk mee terug naar Vaassen.

Het eerste aanvalsvak van Regio’ 72 begon rommelig; kansen werden te gehaast genomen en er werden te weinig ballen overgehouden. Het eerste doelpunt viel dan ook aan de kant van Emmeloord, dat onbevangen speelde en veel kansen nam zonder goede bezetting van de paalposities. Daarin was de ploeg vrij trefzeker en een periode van om en om scoren volgde. Kort voor rust kreeg Regio’ 72 haar zaakjes wat beter op orde. De aanvallen werden langer en er werd scherper verdedigd, wat resulteerde in een 4-8 ruststand.

In de tweede helft bouwden de Vaassenaren de voorsprong gestaag uit. De ploeg liet verdedigend nog teveel steekjes vallen, maar aanvallend liet ze bij vlagen zien waarom ze in de bovenste regionen van deze klasse thuis hoort. Prima aanvallen werden fraai afgerond, en het meegereisde publiek genoot. Reservespeler Thomas Gerritsen kreeg van interim-coach Chantal Punt nog wat speeltijd en hij maakte daarmee zijn debuut in de hoofdmacht. Regio’ 72 speelde de wedstrijd relaxed uit, eindstand 11-17.

Doelpunten Regio’72
Tim van Huffelen, 6
Gert van Essen, 3
Karel Mol, 3
Karin van Huffelen, 3
Willeke Kloezeman, 1
Robin Zweekhorst, 1