Slechte hervatting veldseizoen Regio ‘72

Afgelopen zaterdag hervatte Regio ’72 de veldcompetitie als trotse koploper in de tweede klasse D. Waar de ploeg in het eerste deel van het veldseizoen ijzersterk speelde, liet het afgelopen zaterdag tegen Noviomagum geen moment zien waarom de ploeg de ranglijst aanvoert. In Nijmegen werd Regio ’72 op een ruime 13-7 nederlaag getrakteerd.

De Vaassense ploeg begon de wedstrijd nog wel redelijk tegen Noviomagum, dat de derde plek op de ranglijst inneemt. Weliswaar duurde het lang voordat het eerste doelpunt aangetekend werd, maar ook Noviomagum had in de eerste helft het vizier niet op scherp staan. Regio ’72 kon op een 1-3 voorsprong komen, maar was niet in staat de voorsprong uit te bouwen. Dit resulteerde in een magere 4-5 voorsprong in de rust.

De tweede helft begon nog veelbelovend voor de Vaassenaren. Joyce de Boer kon uit een mooie combinatie de 4-6 aantekenen, maar daarna ging de wedstrijd als een nachtkaars uit voor Regio ´72. Noviomagum begon zijn draai te vinden, terwijl de Vaassense ploeg amper meer gevaarlijk werd. De Nijmeegse formatie pakte een voorsprong en wist deze beheerst uit te breiden. Coach Marcel Teunissen bracht de wisselspelers Kirsten Meier en junior Hidde Scholten, die daarmee zijn debuut maakte. Het mocht echter niet baten. Noviomagum won uiteindelijk ruim met 13-7.

Een zeer teleurstellende wedstrijd voor de Vaassense ploeg. Ondanks de nederlaag blijft de ploeg wel lijstaanvoerder. Het spelpeil zal in de resterende vijf wedstrijden een stuk beter moeten om daadwerkelijk aanspraak op de titel te kunnen maken.

Doelpunten Regio’72
Joyce de Boer, 2
Gert van Essen, 2
Marije de Boer, 1
Tim van Huffelen, 1
Karel Mol, 1