Koploper Regio ’72 herstelt zich

VAASSEN – Regio ’72 speelde afgelopen zaterdag tegen het Deldense Zwart Wit. De Vaassense lijstaanvoerder verloor in het vorige duel van Noviomagum en had een overwinning nodig om de koppositie te behouden. Na een moeizame beginfase ging het spel van Regio ’72 beter lopen en werd Zwart Wit met 15-11 verslagen.

Zwart Wit staat onderaan de ranglijst, maar is een lastige opponent met veel ervaring in de ploeg. De beginfase van de wedstrijd was voor Zwart Wit. Regio ’72 creëerde wel een aantal goede mogelijkheden, maar verzuimde deze af te ronden. Aan de andere kant wist Zwart Wit wel de fouten van de Vaassense ploeg af te straffen. Na een 2-4 tussenstand kwam Regio ’72 beter in het spel en ging met een 6-5 voorsprong de rust in.

Na de pauze zetten de Vaassenaren de opgaande lijn door. De ploeg wist vele goede mogelijkheden te creëren en kon Zwart Wit goed van het scoren afhouden. Ondanks dat Regio ’72 nog veel mogelijkheden onbenut liet, wist het toch uit te lopen. Uiteindelijk werd Zwart Wit met 15-11 verslagen. Ondanks een moeizame beginfase toch een verdiende overwinning. Met nog vier wedstrijden voor de boeg blijft Regio ’72 koploper.

Doelpunten Regio ’72
Karel Mol, 5
Robin Zweekhorst, 3
Gert van Essen, 2
Tim van Huffelen, 2
Willeke Kloezeman, 2
Joyce de Boer, 1