Grote zege brengt Regio ’72 dichterbij titel

Afgelopen zaterdag heeft Regio ’72 uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de tweede klasse D. De Vaassense ploeg was met 18-6 veel te sterk voor laagvlieger De Zwaluwen, terwijl concurrent NKC ’51 kostbare punten verspeelde.

In het eerste duel van het seizoen had Regio ’72 nog nipt verloren van De Zwaluwen uit Zevenaar. Ook nu leek het duel in de beginfase een gelijkopgaande strijd op te gaan leveren. In eerste instantie wist Zwaluwen goed de Vaassense aanvallen te ontregelen en de Zevenaarse ploeg tekende voor het eerste doelpunt. De Zevenaarse voorsprong was echter van korte duur. Regio ’72 bleef rustig zoeken naar de goede kansen en werd de bovenliggende partij. Door gedegen te spelen en geconcentreerd te verdedigen werd Zwaluwen op een 8-2 achterstand gezet in de rust.  

Na de pauze leek Zwaluwen nog één keer dichterbij te komen, maar bij een 10-5 tussenstand scoorde Regio ’72 drie maal in zeer korte tijd. De Vaassense ploeg bleef oppermachtig en speelde met vertrouwen. De wedstrijd was snel beslist en in de slotfase liep Regio ’72 nog uit naar een ruime 18-6 zege. 

Doordat nummer twee NKC ’51 verloor, heeft de Vaassense ploeg vier punten voorsprong op de concurrentie opgebouwd. Volgende week spelen de Vaassenaren tegen de puntloze hekkensluiter ’t Overschotje uit Lochem waarna naar alle waarschijnlijk op 23 mei tegen Atalante in Apeldoorn de kampioenswedstrijd op het programma staat. Bovendien deed ook het tweede team van Regio ’72 weer goede zaken door eveneens te winnen van het reserveteam van De Zwaluwen. Hiermee blijft ook dit team in de race voor de titel en promotie naar de reserve tweede klasse.  

Doelpunten Regio’72
Willeke Kloezeman, 5
Joyce de Boer, 4
Robin Zweekhorst, 4
Karel Mol, 2
Tim van Huffelen, 2
Gert van Essen, 1