Kampioenschap Regio ’72 binnen handbereik

Regio ’72 speelde zaterdag een zeer matig duel tegen de puntloze hekkensluiter ’t Overschotje. Toch wisten de Vaassenaren in Lochem een 11-17 overwinning bij te schrijven, waardoor in de resterende twee duels één puntje volstaat voor de titel.

’t Overschotje is de troosteloze hekkensluiter in de tweede klasse D. Op bezoek in Lochem verwachtten de Vaassenaren dan ook gemakkelijk naar de overwinning te kunnen gaan. Regio ’72 startte de wedstrijd zwak. Verdedigend liet de ploeg de nodige steekjes vallen en ook in aanvallend opzicht speelde Regio ’72 weinig overtuigend. Toch kon ’t Overschotje in de rust op een 4-8 achterstand worden gezet. 

De tweede helft kon Regio ’72 het spelpeil niet echt verbeteren. ’t Overschotje bleef meescoren, maar de overwinning van de Vaassense ploeg kwam niet in gevaar. In de tweede helft kwamen de wisselspelers Annemarije Kerkdijk en de debuterende jeugdspeler Simon Nitert nog in het veld. De matige wedstrijd eindigde in een 11-17 zege voor Regio ’72. 

Doordat concurrent NKC ’51 uit Nijverdal opnieuw verloor, blijft KVZ als enige concurrent over voor de Vaassense ploeg.  De Vaassenaren kunnen volgende week de titel veilig te stellen door in de derby tegen Atalante in Apeldoorn een punt te bemachtigen. Locatie en tijdstip kampioensduel: Apeldoorn, zaterdag 23 mei: 15.30 uur. 

Doelpunten Regio’72
Willeke Kloezeman, 5
Joyce de Boer, 4
Gert van Essen, 3
Karel Mol, 2
Annemarije Kerkdijk, 1
Marije de Boer, 1
Robin Zweekhorst, 1