Regio’ 72 pakt titel in grillige derby

APELDOORN – Kampioensduels verlopen grillig, dat is bekend. Regio’ 72 en Atalante maakten dit statement afgelopen zaterdag volledig waar. In de beginfase van deze derby was het degradatiekandidaat Atalante die de kar trok, en liep het zenuwachtig spelende Regio’ 72 steeds achter de feiten aan. Met name in de slotfase lieten de Vaassenaren echter zien dat ze echt een maatje te groot zijn voor de Apeldoornse ploeg. Een spannende wedstrijd met uiteindelijk een terechte winnaar.

 

Kijk voor wat video materiaal onder links | korfbalfilmpjes !  (je moet wel ingelogd zijn!)

Atalante gooide de allereerste bal van de wedstrijd, tot groot vermaak van het meegereisde publiek, buiten de lijnen. Dit gegniffel was echter van korte duur. In de eerste helft schoot Atalante met scherp en was in alle duels de gedoodverfde kampioenen van Regio’ 72 de baas. Dat ze daarbij het randje van het toelaatbare opzochten maakte het voor de Vaassenaren extra moeilijk de concentratie te vinden om met goed en technisch spel de juiste kansen te creëren.  Bij rust keek Regio’ 72 tot grote teleurstelling en verbazing van de ruim 100 meegereisde supporters dan ook tegen een 7-4 achterstand aan.
Na de thee leek de spanning bij Regio’ 72 enigszins te zijn verdwenen. Aanvallen werden langer, en de juiste personen werden in stelling gebracht. Langzaam maar zeker kroop de ploeg naderbij. Een spannend periode volgde, Atalante gaf zich nog niet gewonnen en na een 7-8 voorsprong voor Regio’ 72 stond het minutenlang 8-8. Het tij leek echter wel gekeerd voor de Vaassense ploeg. De ene na de andere schotpoging werd ondernomen, verdedigend zat de boel goed op slot. Het moegestreden atalante spartelde nog eventjes, maar 10 minuten voor einde van de wedstrijd rekende Regio’ 72 definitief met ze af. Bij 8-10 haalde het publiek opgelucht adem en konden de bloemen en champagne worden opgehaald. De eindstand werd uiteindelijk bepaald op 9-12.
Regio’ 72 zet hiermee een unieke stap. Volgend jaar komt de vereniging voor het eerst in haar geschiedenis uit in de eerste klasse. Een prima prestatie voor een relatief jonge vereniging, die zich hiermee definitief een van de toppers in de regio mag noemen!
Doelpunten Regio’ 72
Tim van Huffelen, 4
Joyce de Boer, 2
Gert van Essen, 2
Robin Zweekhorst, 2
Marije de Boer, 1
Karel Mol, 1