Regio ’72 verliest slotduel

Na twee weken geleden het kampioenschap te hebben binnengehaald, speelde Regio ’72 afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd tegen het Nijverdalse NKC. Voor beide ploegen stond niets meer op het spel. Het werd dan ook geen spetterend duel en door een gebrek aan scherpte aan Vaassense zijde werd een 8-12 nederlaag geïncasseerd.


Bij Regio ’72 debuteerde de junior Inez van ’t Einde zeer verdienstelijk in de basisopstelling. Zij verving de geblesseerde Joyce de Boer. In de beginfase van het duel hadden beide ploegen moeite de score te openen. Nadat NKC op een 1-3 voorsprong kwam, ging Regio ’72 beter spelen wat leidde tot een 5-3 voorsprong in de rust.
 

Na de pauze kwam NKC snel langszij en Regio ’72 kon niet echt overtuigen. Het spel was niet eens zo slecht, maar de afronding liet te wensen over. Zo miste de Vaassense ploeg in totaal vier strafworpen. In de slotfase pakte NKC een voorsprong en speelde dit gedegen uit met een 8-12 eindstand als gevolg. 

Toch een teleurstellend resultaat na een bijzonder goed veldseizoen. Na afloop van de wedstrijd werd afscheid genomen van trainer/coach Marcel Teunissen die Regio ’72 in drie succesvolle jaren van de derde naar de eerste klasse bracht. Hij wordt opgevolgd door Rico Smit.  

Het tweede team van Regio ’72 wist andermaal te winnen en speelt volgende week een beslissingsduel om het kampioenschap tegen DOT Oss. 

Doelpunten Regio ’72:
Gert van Essen, 3
Karel Mol, 3
Karin van Huffelen, 1
Tim van Huffelen, 1