Uitstekend debuut Regio ’72 in eerste klasse

De korfballers van Regio ’72 zijn het avontuur in de eerste klasse prima gestart. In Zwolle werd Oranje Zwart met ruime cijfers verslagen: 12-19.

Voor het eerst in de historie speelde Regio ’72 afgelopen zaterdag in de eerste klasse. De Vaassense ploeg weet dat het een loodzwaar seizoen tegemoet gaat met een aantal gerenommeerde tegenstanders. In de eerste wedstrijd ontmoetten de Vaassenaren Oranje Zwart. Eveneens een ploeg die vorig seizoen promoveerde naar de eerste klasse. Het was gelijk een wedstrijd waar kansen lagen voor Regio ’72. 
Regio ’72 startte de wedstrijd uitstekend. Onder leiding van de nieuwe coach Rico Smit en met een basisplaats voor Rosanne Wassink pakte Regio ’72 direct een voorsprong. Met verzorgd spel en een goede afronding werd Oranje Zwart al voor de pauze op een ruime achterstand gezet. Met een 5-11 stand leek Regio ’72 in de rust al op rozen te zitten. 
Na de pauze startte Oranje Zwart feller, maar bleef Regio ’72 op de belangrijke momenten meescoren. Hierdoor bleef een marge van minstens vier doelpunten gehandhaafd. Regio ’72 bleef met vertrouwen spelen en met routinier Gert van Essen in een glansrol werd Oranje Zwart opzij gezet. De 12-19 zege betekent een uitstekende start voor de Vaassense ploeg. Volgende week wacht het eerste thuisduel. Regio ’72 ontvangt dan kampioenskandidaat Dos Kampen om 15.30 uur op Sportpark de Oosterhof. 
Doelpunten Regio’72
Gert van Essen, 9
Karel Mol, 4
Robin Zweekhorst, 3
Joyce de Boer, 1
Marije de Boer, 1
Willeke Kloezeman, 1