Regio ’72 verliest van titelkandidaat

Regio ’72 heeft de goede seizoensstart geen direct vervolg kunnen geven. De Vaassense promovendus verloor met 9-16 van kampioenskandidaat DOS Kampen.

Vooraf was duidelijk dat DOS Kampen over een sterk team beschikt.  De ploeg uit Kampen acteerde  vorig seizoen nog in de overgangsklasse waaruit het ternauwernood degradeerde. De Vaassense ploeg wist dat het een zware kluif zou krijgen.
De strijd begon goed voor de Vaassenaren. Vooral verdedigend werd DOS Kampen goed onder druk gezet, waardoor de Vaassense aanval de tijd kreeg om de nodige kansen te creëren. Zo kon Regio ’72 de openingstreffer maken, maar wist DOS Kampen snel de stand weer gelijk te trekken. Duidelijk was dat beide ploegen het vizier niet op scherp hadden staan, waardoor zich een gelijkopgaand duel ontspon. Tot 4-4 bleef Regio ’72 dichtbij, maar vlak voor de rust scoorde DOS Kampen twee maal op rij resulterend in een 4-6 ruststand.
Na de pauze bleef DOS Kampen de voorsprong behouden en kon Regio ’72 tot 6-8 blijven meescoren. Het gat leek nog overbrugbaar, maar vanaf dat moment kreeg DOS Kampen het vizier op scherp en wist de Vaassense ploeg lange tijd de korf niet te vinden. Door acht treffers op rij kwam DOS Kampen op een 6-16 voorsprong, waardoor de wedstrijd gespeeld was.
 
Aan Vaassense zijde bracht coach Rico Smit de wisselspelers Karin van Huffelen en Hidde Scholten nog in de ploeg. In de slotfase kon Regio’72 via drie treffers de eindstand een nog iets draaglijker aanzien geven: 9-16.
Volgende week speelt Regio ’72 in Utrecht tegen HKC.
Doelpunten Regio’72
Tim van Huffelen, 3
Joyce de Boer, 2
Gert van Essen, 1
Willeke Kloezeman, 1
Karel Mol, 1
Robin Zweekhorst, 1