Regio ’72 wint wedstrijd met twee gezichten

Regio ’72 trad afgelopen zaterdag aan tegen het Utrechtse HKC. Ondanks een belabberde beginfase wist de Vaassense ploeg vervolgens toch een vuist te maken. Uiteindelijk werd HKC in Utrecht met 13-16 verslagen.

Regio ’72 wist vooraf dat er kansen lagen tegen HKC. Weliswaar had HKC één punt meer behaald uit de eerste twee duels, daarentegen was duidelijk dat de tegenstander waarschijnlijk niet tot de titelkandidaten behoort. 
Onder prachtige weersomstandigheden begon Regio ’72 de wedstrijd uitermate zwak. Aanvallend werden nauwelijks kansen gecreëerd en de meest simpele passes kwamen niet aan. HKC kon dan ook al vlot uitlopen naar een 5-1 voorsprong. Nadat bij Regio ’72 langzamerhand het spelpeil omhoog ging, kon de Vaassense ploeg terugkomen in de wedstrijd. Bij een 8-7 ruststand leek in de tweede helft alles mogelijk. 
Uit de eerste aanval na de pauze tekende Regio ’72 de gelijkmaker aan. Vervolgens bleef het initiatief bij HKC liggen. De Utrechtse ploeg scoorde een aantal keren, waarna Regio ’72 vrij snel gelijkmaakte. Coach Rico Smit bracht Hidde Scholten in de ploeg, die een sterke invalbeurt had. Op het moment dat de Vaassenaren voor het eerst een voorsprong konden nemen, kantelde de wedstrijd direct. HKC gaf zich gewonnen en de Vaassense ploeg speelde de wedstrijd beheerst uit met een 13-16 eindstand als gevolg. 
Door deze overwinning in een wisselvallige wedstrijd passeert Regio ’72 HKC op de ranglijst. De Vaassense ploeg deelt de tweede positie met Victum en ASVD. Volgende week is juist ASVD de tegenstander om 15.30 uur in Vaassen. Opnieuw een kans voor de Vaassense ploeg om zich te meten met een gerenommeerde tegenstander.  
Doelpunten Regio’72
Karel Mol, 4
Robin Zweekhorst, 4
Joyce de Boer, 3
Marije de Boer, 2
Willeke Kloezeman, 2
Tim van Huffelen, 1