Regio ’72 moet meerdere erkennen in ASVD

Regio ’72 heeft ook de tweede thuiswedstrijd van het seizoen niet in winst weten om te zetten. De Vaassense korfballers verloren met 11-17 van ASVD uit Dronten.

Regio ’72 startte de wedstrijd tegen ASVD nog wel aardig. In de beginfase gingen de ploegen gelijk op zonder dat er groots werd gespeeld. Om en om scorend werd een ruststand van 6-7 bereikt in het voordeel van ASVD.
Na de pauze wist ASVD direct de marge te vergroten. De ploeg uit Dronten pakte een voorsprong van vier punten. Regio ’72 wist nog terug te komen tot twee doelpunten verschil, maar het spel van de Vaassenaren was niet overtuigend genoeg om het ASVD nog echt lastig te maken. Bovendien liet Regio ’72 veel opgelegde kansen onbenut.
Coach Rico Smit bracht nog wel enkele wisselspelers in de ploeg. Hidde Scholten, Karin van Huffelen en Annemarije Kerkdijk kwamen binnen de lijnen. ASVD speelde echter de tweede helft het duel goed uit en liep in de slotfase uit naar een 11-17 eindstand.

Regio ’72 staat nu op vier punten uit vier duels. Hiermee staat de Vaassense ploeg in de middenmoot van de eerste klasse D. Volgende week krijgt Regio ’72 opnieuw de mogelijkheid om het eerste thuisduel te winnen. Tegenstander is dan Odik uit Barneveld, dat één plek lager op de ranglijst staat.
Doelpunten Regio’72
Joyce de Boer, 3
Tim van Huffelen, 2
Marije de Boer, 1
Gert van Essen, 1
Willeke Kloezeman, 1
Karel Mol, 1
Hidde Scholten, 1
Rosanne Wassink, 1