Regio´72 wint zonder te ontbranden.

VAASSEN – Vlammen wilden ze, voor eigen publiek. Kv Westergo uit Bolsward zou zaterdag als brandstof dienen. De eerste thuiswedstrijd voor korfbalvereniging Regio´72 werd echter onnodig spannend. De supporters van de Vaassense titelkandidaat zagen hun hoofdmacht struikelend de finish bereiken.

Regio´72 startte de wedstrijd met Arend Jan Punt in de basis op de plek van Karel Mol. Ongeconcentreerd en slordig begonnen de Vaassenaren de wedstrijd. De Friese tegenstander wist niet goed raad met de geboden ruimte en het duurde lang voordat de eerste goals vielen. Uiteindelijk was Westergo de ploeg die er kort na elkaar twee in schoot. Regio´72 schrok van deze plotselinge achterstand en deed iets terug via Willeke Kloezeman die op dat moment voor het meeste gevaar zorgde.

Onder aanmoediging van het publiek liet Regio´72 iets van de klasse zien die van een titelkandidaat mag worden verwacht. Er werd lang aangevallen en vele kansen werden gecreëerd. Ze werden echter onvoldoende afgerond zodat met rust tegen een achterstand van 2-4 aangekeken werd. Na de onderbreking wilde het vuur nog steeds niet oplaaien. Na enige tijd kwam Regio´72 wel langszij maar door het vele verlies in de paalzone konden ze niet doordrukken. Door de individuele kwaliteiten van de Vaassenaren wist Regio een gaatje te slaan via Tim van Huffelen en later Arend Jan Punt. Coach Marcel Teunissen bracht in de slotfase Rosanne Wassink nog in het spel die daarmee haar debuut maakte. Met een eindstand van 10-8 wist Regio´72 nog geen vlam te ontsteken die de harten van de supporters kan verwarmen.

Doelpunten Regio´72
Marije de Boer           3
Willeke Kloezeman    2
Gert van Essen         2
Robin Zweekhorst    1
Tim van Huffelen       1
Arend Jan Punt         1