De wind in de zeilen voor Regio’72

Het vlaggenschip van Regio’72 heeft zaterdag laten zien welke koers er gevaren hoort te worden in de 1e klasse. Met degelijk spel overwon het tegenstander ODIK uit Barneveld. Eindstand 16-11.

dsc_4646.jpg

dsc_4645.jpg

 

De herfst was zaterdag op sportpark Oosterhof voor het eerst aanwezig. Dat was vooral te merken aan de krachtige wind. Trouwe korfbalsupporters hekelen gure wind niet vanwege de kou, maar vanwege de vaak doelpuntarme wedstrijden. Schoten verwaaien nogal eens en raken geen korf. Gelukkig schoot Regio’72 met scherp en kon in de eerste helft snel een ruime voorsprong gepakt worden. Na een tussenstand van 6-1 knokte ODIK zich echter terug tot 6-4. Maar de Barnevelders hadden niet gerekend op het vak van Willeke Kloezeman. Twee perfect uitgespeelde aanvallen boorden de zojuist ontsproten hoop van ODIK de grond in. Daarna vielen om en om doelpunten wat resulteerde in een 9-6 voordeel voor Regio’72 bij rust.

dsc_4652.jpg

 

De tweede helft kwam Regio’72 niet echt meer in de problemen. Af en toe, als de Vaassenaren de teugels wat lieten vieren kon ODIK iets terug doen. Karin van Huffelen kwam daarop in het veld om de verdediging te versterken. Omdat Regio’72 op de juiste momenten bleef scoren bleef zij de bovenliggende ploeg. Deze degelijke wedstrijd, waarin aan beide kanten hard gewerkt werd, eindigde in 16-11.

dsc_4643.jpg

Door deze overwinningsslag kan Regio’72 volgende week op volle kracht vooruit tegen Victum/IGCN in Houten.

Doelpunten Regio’72:

Willeke Kloezeman 4
Gert van Essen 3
Karel Mol  3
Joyce de Boer  2
Robin Zweekhorst 2
Tim van Huffelen 2