Regio’72 verliest punt in spannende strijd

Afgelopen zaterdag nam Regio’72 het op tegen Exakwa uit Lelystad. Er werd in deze wedstrijd van het begin tot eind gevochten, waarbij de neutrale toeschouwer de grote winnaar was. In een bloedstollende wedstrijd kwamen Regio’72 en Exakwa tot een gelijke stand: 12-12.

Regio’72 stond één wedstrijdpunt voor op Exakwa en wist dat de Flevolanders kwamen om hen in stand voor bij te streven. In het begin leek Exakwa de wedstrijd te gaan domineren, want na een aantal degelijke aanvallen stond er 0-2 op het scorebord. Regio’72, dat gestart was met de boomlange Hidde Scholten in de basis, kwam wat laat op gang maar hield in de beginfase wel aansluiting. In korte tijd werden er aan Vaassense zijde twee aanvallen succesvol afgerond waardoor ze op gelijke hoogte kwamen: 3-3. Vanaf dat moment barstte de strijd los en werd er om en om gescoord. De ploegen gingen met 7-7 rusten.

Na de pauze nam Regio’72 de leiding, maar Exakwa bleef aansluiten. Topscheidsrechter Kees Pieters moest een aantal keer ingrijpen omdat de spanning sommigen teveel werd. Pas vanaf 10-9 konden de Vaassenaren grip krijgen op hun tegenstander, waardoor ze uitliepen naar 12-9. Na een periode zonder scores waren daar opeens twee goals van Exakwa, wat de wedstrijd weer op zijn kop zette. Toen Exakwa nog een derde keer scoorde, en dus op gelijke hoogte kwam, verzuimde Regio’72 koelbloedig af te ronden en zo de wedstrijd te winnen. De verdediging hield wel stand, zodat de partij in remise afgesloten werd.

De korfballers gaan zich nu voorbereiden op het zaalseizoen. Regio’72 zal dan een klasse lager uitkomen en zal voor het kampioenschap moeten gaan strijden. Het publiek zal dus ook in de zaal aan zijn trekken komen.

Doelpunten Regio’72:
Joyce de Boer  3
Willeke Kloezeman 2
Gert van Essen  2
Hidde Scholten  2
Marije de Boer  1
Rosanne Wassink  1
Karel Mol  1