Regio’72 door het oog van de naald

De ambities van trainer Rico Smit zijn duidelijk; kampioen wil hij worden met zijn ploeg. Willen de Vaassense korfballers dit waarmaken zal de komende wedstrijden echter wel scherper gestart moeten worden. Tegen Hellas in Nunspeet liep Regio’72 voortdurend achter de feiten aan en pas diep in de tweede helft kon de ploeg de wedstrijd naar zich toe trekken en de punten mee naar Vaassen nemen.

Het zou geen makkelijke wedstrijd worden, promovendus Hellas staat bekend als een gedreven en taaie ploeg. Op papier stond Regio’ 72 er echter duidelijk beter voor. Ervaring in de eerste klasse op het veld wat resulteerde in een prima vijfde plek, en vorig jaar draaide de ploeg bovenin mee in de tweede klasse in de zaal. Wellicht was het dit gegeven waardoor de scherpte aan Vaassense kant ontbrak, maar in een mum van tijd keek Regio’ 72 tegen een 3-0 achterstand aan. Tot aan de rust lukte het niet meer dit gat te dichten. Ruststand 10-7.

 

Alhoewel Regio’ 72 aanzienlijker scherper de kleedkamers uitkwam, leek de achterstand lange tijd onoverbrugbaar. De ploeg was net niet scherp genoeg in de afronding, en door verdedigende slordigheden bleef Hellas aan de goede kant van de score. Vervelend genoeg viel ook Rosanne Wassink uit met een enkelblessure.  Zij werd vervangen door Karin van Huffelen. Ook reservespeler Hidde Scholten mocht gaan warmlopen, zich nog niet bewust van de glansrol die hij zou gaan vervullen. Tien minuten voor tijd kwam dan eindelijk het breekpunt in de wedstrijd. Hidde Scholten scoorde de gelijkmaker door het verzilveren van een strafworp en de hoofden van de Vaassense spelers gingen weer omhoog. Een spannende fase volgde. Regio’ 72 was het moegestreden Hellas nu echter op alle fronten de baas, en weer was het Hidde Scholten die raak schoot, en daarmee het winnende doelpunt aantekende. Eindstand 15-16. 

 

Volgende week wacht de wedstrijd tegen onbekende tegenstander ZKC’31 uit Zaandam. Voor eigen publiek kan Regio’ 72 dan haar kampioensaspiraties waar maken. 

 

Doelpunten Regio’ 72

Karel Mol, 4

Joyce de Boer,  3

Gert van Essen, 2

Hidde Scholten, 2

Robin Zweekhorst, 2

Willeke Kloezeman, 2

Tim van Huffelen, 1