Regio’72 overtuigt nog niet

VAASSEN – Vanuit Zaandam kwam afgelopen zaterdag ZKC’ 31 op bezoek. Een onbekende tegenstander die zichzelf in een voorbeschouwing op hun website in de middenmoot plaatst. Regio’72 gaat voor de titel en was vast van plan de Zaandammers aan hun zegekar te binden. ZKC’31 bleek echter een geroutineerde ploeg die zich niet zomaar gewonnen gaf.

De wedstrijd begin wat rommelig. Kansen werden niet afgerond, en de schutters aan Zaandamse zijde werden niet voldoende aan banden gelegd. Pas aan het einde van de eerste helft leek Regio’ 72 het publiek te gaan laten zien dat ze voor het kampioenschap gaan. De ploeg liep uit naar een 10-6 voorsprong, maar helaas werd dit gat ook vrij snel weer verkleind, ruststand 10-8. Kort voor rust raakte Willeke Kloezeman geblesseerd, zij werd later vervangen door Karin van Huffelen.
In de tweede helft kwam de ploeg uit Zaandam nog een stapje dichterbij. Met 10-11 wist ZKC’ 31 bijna de aansluiting te vinden, gelukkig wisten de Vaassenaren net op tijd de 10-12 aan te tekenen. En alhoewel Regio’ 72 vanaf dat moment steeds aan de goede kant van de score bleef, overtuigde de ploeg niet en beleefden de fans in sporthal de Wieken een onnodig spannende wedstrijd. Eindstand 18-16.
Volgende week reist de ploeg af naar Terschuur, waar de wedstrijd wacht tegen oude bekende Revival.