Regio ’72 verspeelt ruime voorsprong

Tegen Revival speelde Regio ’72 het altijd lastige uitduel in Barneveld. In de eerste helft leken de Vaassenaren geen problemen te hebben met Revival, maar na de pauze kantelde de wedstrijd volledig en won Revival alsnog met 13-11.

Regio ’72 startte de wedstrijd voortvarend. Er werd gezocht naar de goede kansen en de Vaassense verdediging hield Revival goed onder druk. Geduldig werd de voorsprong uitgebouwd, wat resulteerde in een 3-8 tussenstand in de pauze.
Toen Robin Zweekhorst in de eerste aanval van de tweede helft de 3-9 liet aantekenen, leek er geen vuiltje aan de lucht voor Regio ’72. Revival weigerde echter te barsten en deed er een schepje bovenop, terwijl het spel bij de Vaassense ploeg volledig stagneerde. In een periode van meer dan twintig minuten wist Regio ’72 niet eenmaal de korf te vinden, terwijl de aanvallen van Revival steeds gevaarlijker werden. Deze ommekeer in de wedstrijd leidde tot een 12-9 tussenstand in het voordeel van Revival.
Coach Rico Smit bracht in de slotfase de wisselspelers Hidde Scholten, Karin van Huffelen en Ricardo Hulleman. Hierdoor kwam er meer variatie en dreiging in het Vaassense spel, maar er was onvoldoende tijd de opgelopen achterstand teniet te doen. Zo leed Regio ’72 een 13-11 nederlaag. Een onnodige nederlaag, zeker omdat de Vaassense ploeg een zeer ruime voorsprong uit handen gaf.
Omdat alle ploegen al puntverlies geleden hebben, blijft de Vaassense ploeg wel gedeeld lijstaanvoerder. Volgende week in een thuisduel tegen het Amersfoortse MIA de mogelijkheid voor Regio ’72 om zich te revancheren.
Doelpunten Regio’72:
Robin Zweekhorst, 3
Joyce de Boer, 2
Willeke Kloezeman, 2
Rosanne Wassink, 2
Tim van Huffelen, 1
Ricardo Hulleman, 1