Regio’ 72 scoort ruim voldoende

VAASSEN – Ruim 50 minuten lang legde Regio’ 72 afgelopen zaterdag een aantrekkelijk potje korfbal op de mat. Het bezoekende MIA uit Amersfoort maakte geen schijn van kans. In een rommelige slotfase waarin de Vaassenaren al bezig leken te zijn met de komende pakjesavond verzilverde MIA nog een aantal kansen waardoor de uiteindslag van 19-14 het krachtsverschil niet voldoende uitdrukt.

Na de knullig verloren wedstrijd van vorige week ging Regio’ 72 deze zaterdag in volle vaart van start. Met een aantal fraaie goals stond er in een mum van tijd een 4-1 voorsprong op het scorebord. Helaas voor het enthousiaste publiek werd dit tempo van scoren niet volgehouden maar bij rust hadden de Vaassenaren wel een comfortabele 9-3 voorsprong.
Begin tweede helft was het opnieuw genieten geblazen. Door middel van fraaie combinaties werd regelmatig de korf gevonden en een kwartier voor tijd was de stand 18-10. Op dat moment leek de ploeg het voldoende te vinden en verslapte de concentratie. MIA kreeg wat meer ruimte en maakte daar dankbaar gebruik van. Het inbrengen van wisselspelers Ricardo Hulleman, Karin van Huffelen en Romana Koetsier kon de doelpuntenmachine niet opnieuw op gang brengen waarmee de einduitslag van 19-14 enigszins geflatteerd is.
Doelpunten Regio’72
Robin Zweekhorst, 4
Joyce de Boer, 3
Gert van Essen, 3
Karel Mol, 3
Willke Kloezeman, 2
Rosanne Wassink, 2
Tim van Huffelen, 1
Ricardo Hulleman, 1