Regio ’72 sluit jaar slecht af

VAASSEN – De korfballers van Regio ’72 hebben 2009 slecht afgesloten. De Vaassense korfballers gingen op bezoek bij laagvlieger Ermelo met 13-10 onderuit en verloren hierdoor de koppositie.

Regio ’72 begon zaterdag in een enigszins gewijzigde samenstelling aan het duel in en tegen Ermelo. Coach Rico Smit en speler Karel Mol waren afwezig. Marcel Teunissen nam de honneurs als coach waar en Laurens Kozijn mocht voor het eerst in de basisopstelling beginnen. 

Regio ’72 startte de wedstrijd zeer voortvarend. De ploeg schoot met scherp en binnen een mum van tijd stond een 0-5 voorsprong op het scorebord. Vanaf dat moment begon Ermelo ook te scoren. Regio ’72 maakte verdedigend de nodige fouten waaruit strafworpen ontstonden en ook het soepel draaiende aanvallende spel van de laatste weken liet te wensen over. Dit leidde tot een 6-5 ruststand in het voordeel van Ermelo. 

In eerste instantie leek Ermelo de voorsprong uit te gaan breiden, maar Regio ’72 kon toch nog iets terugdoen. Op een 10-10 tussenstand leek de wedstrijd in de slotfase open te liggen. Het ervaren Ermelo wist wederom een gaatje te slaan en Regio ’72 kon niet meer tot scoren komen. Marcel Teunissen bracht nog de wisselspelers Annemarije Kerkdijk en Joshua Tahapary in de ploeg. Toch was het slotakkoord voor Ermelo dat zo met 13-10 de Vaassense ploeg wist te verslaan. 

Door deze nederlaag gaat het Zaandamse ZKC nu alleen aan kop. Regio ’72 volgt op twee punten. Op 9 januari speelt Regio ’72 het volgende duel tegen RDZ.  

Doelpunten Regio’ 72
Joyce de Boer, 3
Willeke Kloezeman, 2
Laurens Kozijn, 2
Gert van Essen, 1
Tim van Huffelen, 1
Rosanne Wassink, 1