Weinig bezieling bij Regio’ 72

VAASSEN – In de eerste wedstrijd van 2010 deed Regio’ 72 wat ze moest doen; winnen van het laaggeklasseerde RDZ uit Zeist. Daarmee was ook alles gezegd. Beide ploegen bleven hangen in weinig inspirerend korfbal, het door de sneeuw gereisde publiek enigszins teleurgesteld achterlatend.

 

 

Wellicht kwam het door de rommelige voorbereiding door het uitvallen van de wedstrijd van de reserves, maar Regio’ 72, met Hidde Scholten in de basis, startte de wedstrijd niet scherp. In het verdedigend opzicht was het aardig voor elkaar. De aanvallen waren echter te kort en men had niet het geduld de juiste kansen af te wachten. Minutenlang prijkte er een stand van 3-2 op het scorebord, door een kleine sprint was de ruststand iets meer acceptabel: 6-3.

 

De tweede helft gaf nauwelijks een ander beeld.  De Purple Hooligans schreeuwden hun kelen schor, maar het lukte de Vaassense korfballers niet dit enthousiasme over te nemen. Coach Rico Smit bracht Karel Mol en Karin van Huffelen in de ploeg maar ook zij konden geen opleving forceren. Eindstand 11-7.

 

De overwinning was geen moment in gevaar, maar het is duidelijk dat Regio’ 72 volgende week tegen Hellas’ 63 uit een heel ander vaatje moet tappen om de punten in huis te houden.

 

Doelpunten Regio’ 72

Gert van Essen, 3

Hidde Scholten, 2

Willeke Kloezeman, 2

Marije de Boer, 1

Joyce de Boer, 1

Tim van Huffelen, 1

Robin Zweekhorst, 1