Regio ’72 wint ook derde zaalduel

DEVENTER – Afgelopen zaterdag ging Regio ’72 op bezoek bij Devinco in Deventer. In de veldcompetitie hadden deze ploegen ook al tegen elkaar aangetreden. Destijds kende Regio ’72 een moeizame beginfase waarna uiteindelijk gemakkelijk gewonnen werd. Dit was ook nu het geval. Na een magere 3-6 ruststand liepen de Vaassenaren uit naar een 11-23 eindstand.

Coach Marcel Teunissen startte met Kirsten Meier in de basis in plaats van de afwezige Ilse Heideveld. De wedstrijd leek uitstekend te beginnen, want al in de eerste minuut verzilverde Karel Mol een strafworp. Daarna stokte de Vaassense productie lange tijd. De ploeg creëerde weliswaar kans na kans en haalde een hoog schotenaantal, maar was niet in staat deze adequaat af te ronden. Daarom bleef Devinco dichtbij en kwam zelfs terug tot 3-3. Vlak voor de pauze kon Regio ’72 mede door een aantal goede acties van Willeke Kloezeman een gaatje slaan. Robin Zweekhorst bepaalde met een korte kans de ruststand op 3-6.

Na de pauze had de Vaassense ploeg het vizier wel op scherp staan. Uit de eerste aanval werd direct gescoord en binnen een mum van tijd werd Devinco op een achterstand van tien doelpunten gezet. Daarmee was de wedstrijd gespeeld en kon het laatste deel van de wedstrijd op het gemak worden uitgespeeld. Onder meer door enkele mooie doelpunten en een aantal strafworpen werd de eindstand op 11-23 bepaald.

Regio ’72 blijft hierdoor samen met Hellas ’63 uit Nunspeet lijstaanvoerder in de derde klasse E. Deze ploeg werd vooraf al ingeschat als de belangrijkste titelconcurrent. Het is zaak voor Regio ’72 om deze goede lijn door te zetten en geen punten te verspelen, zodat de confrontaties tegen Hellas de beslissing kunnen gaan brengen. Volgende week speelt Regio ’72 een thuisduel tegen hekkensluiter Lintjo in sporthal De Wieken.

Doelpunten Regio ’72:
Gert van Essen, 6
Karel Mol, 6
Willeke Kloezeman, 5
Tim van Huffelen, 3
Karin van Huffelen, 1
Marije de Boer, 1
Robin Zweekhorst, 1