Regio ’72 behaalt ruime overwinning

Regio ’72 speelde afgelopen zaterdag tegen het Nunspeetse Hellas ’63. De Vaassense ploeg kwam in tegenstelling tot eerder dit seizoen geen moment in de problemen en won het duel met 19-11.

In de openingswedstrijd van dit seizoen kende Regio ’72 nog grote problemen met Hellas ’63. Destijds keek de Vaassense ploeg de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan terwijl pas in de slotminuut de 15-16 zege werd veilig gesteld. Het was zaak voor de Vaassenaren om in deze wedstrijd vanaf het begin het voortouw te nemen.
 Hellas wist nog wel de openingstreffer aan te tekenen, maar Regio ’72 liet al snel zien de bovenliggende partij te zijn. De Vaassense ploeg haalde een hoger spelniveau dan in de voorgaande wedstrijden en ging met een 10-6 voorsprong de rust in.
Na de pauze kon Regio ’72 snel de voorsprong uitbreiden. Gesteund door de luide aanmoedigingen van de Purple Hooligans sloeg de Vaassense ploeg een definitief gat. In de tweede helft kwamen de reservespelers Karin van Huffelen en Thomas Gerritsen nog in de ploeg. Doordat beide ploegen in de slotfase nog een aantal maal de korf wisten te vinden, haalde Regio ’72 een ruime 19-11 overwinning.
Volgende week speelt Regio ’72 het belangrijke duel in Zaandam tegen koploper ZKC. Deze ploegen voeren momenteel samen de ranglijst aan, alhoewel ZKC één wedstrijd minder gespeeld heeft. Om mee te blijven doen voor de titel is een overwinning noodzakelijk voor de Vaassense ploeg.
 
Doelpunten Regio’72
Robin Zweekhorst, 4
Joyce de Boer, 3
Gert van Essen, 3
Tim van Huffelen, 3
Karel Mol, 3
Marije de Boer, 2
Willeke Kloezeman, 1