Regio’ 72 overklast concurrent

ZAANDAM – Tot grote vreugde van de buslading supporters was de trip naar Zaandam niet voor niets. De trouwe fans zagen hun team vol overtuiging winnen van concurrent ZKC’31 waardoor de jacht op de titel weer open ligt.

 

 

In de beginfase waren zowel de spelers van Regio’72 als ZKC’31 enigszins geïntimideerd  dor de overvolle en luidruchtige tribune. Waar de Vaassense korfballers de schroom echter vrij snel van zich af gooiden, leken de Zaandammers niet te weten waar ze het zoeken moesten. Na 20 minuten stond er een ruime 0-5 voorsprong voor de Vaassenaren op het scorebord. Het Vaassense publiek, dat dankzij South West Tours en het bestuur de mogelijkheid had om mee te reizen, ging uit zijn dak. Door middel van een wissel en het verzilveren van een strafworp kon ZKC nog wel wat terug doen, maar bij rust was de voorsprong nog steeds groot. 3-8.

 

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld. Regio’ 72 was sterk en geconcentreerd en bouwde de voorsprong gestaag uit. De Vaassenaren bleven hun opdrachten goed uitvoeren en de belangrijkste spelers van ZKC zaten volledig in de ban. Ook aanvallend werden de juiste keuzes gemaakt en was de afronding bijzonder scherp. Op een stand van 6-14 en met nog 5 minuten op de klok zongen de Purple Hooligans over een kampioenschap en zwaaiden ze naar reservebank en coach. Het moge duidelijk zijn dat het publiek van ZKC niet meedeed met de ingezette wave en teleurgesteld afdroop. Eindstand 7-16.

 

Met deze overwinning bezet Regio’ 72 weer een gedeelde koppositie en is alles nog mogelijk in klasse 2D. Volgende week wacht het belangrijke duel tegen Revival uit Terschuur. De derde kopploeg, en een taaie tegenstander. Het eerste duel tegen deze ploeg werd onnodig verloren, dus de Vaassenaren hebben iets goed te maken. Zaterdag 30 januari, Sporthal de Wieken in Vaassen, 20.40 uur.

 

Doelpunten Regio’ 72

Willeke Kloezeman, 4

Karel Mol, 3

Rosanne Wassink, 3

Tim van Huffelen, 2

Joyce de Boer, 1

Marije de Boer, 1

Gert van Essen, 1

Robin Zweekhorst, 1