Regio ’72 blijft op titelkoers

Na de moeizame overwinning vorige week bij laagvlieger MIA moest Regio ’72 deze week aantreden tegen Viko uit Vianen, ook een ploeg onderin de tweede klasse D. Zonder groots te spelen, wisten de Vaassenaren uiteindelijk met 10-16 te winnen.

Evenals vorige week hadden de Vaassenaren moeite in het spel te komen. De passing was matig waardoor in een aantal aanvallen zelfs geen schotkans genoteerd kon worden. Viko pakte in de beginfase dan ook een kleine voorsprong. Vervolgens kwam Regio ’72 wat beter in het spel en kon daardoor vlak voor de pauze op een 3-7 voorsprong komen. Door een slappe slotminuut aan Vaassense zijde bepaalde Viko de ruststand op 5-7.

Na de pauze bleef Regio ’72 de voorsprong behouden, maar was lange tijd niet in staat om verder afstand te nemen. Elk Vaassens doelpunt werd beantwoord met een doelpunt van Viko. Pas in de slotfase kwam er overtuiging in de schoten van de Vaassense ploeg. In de slotminuten vielen vier doelpunten in zeer korte tijd waardoor de 10-12 voorsprong werd uitgebreid naar een 10-16 overwinning.

Weer twee belangrijke punten voor de Vaassenaren, ook omdat Viko thuis nog wel eens voor een verrassing wil zorgen. Zonder groots te spelen behoudt Regio ’72 de koppositie, maar staat qua verliespunten nog gelijk met het Zaandamse ZKC. Regio ’72 is nu twee weken vrij en kan gaan kijken of ZKC hun twee inhaalduels winnend zal gaan afsluiten. Op 6 maart volgt het volgende thuisduel tegen Ermelo.

Doelpunten Regio’72
Robin Zweekhorst, 3
Joyce de Boer, 2
Gert van Essen, 2
Tim van Huffelen, 2
Willeke Kloezeman, 2
Karel Mol, 2
Rosanne Wassink, 2
Marije de Boer, 1